Forældre ville adoptere ’1.000 ønskebørn’

Der blev også demonstreret og skrevet sange imod den nye ”fosterdrabslov”, som abortloven også blev kaldt.
Der blev også demonstreret og skrevet sange imod den nye ”fosterdrabslov”, som abortloven også blev kaldt.

Da abortloven blev gennemført for 40 år siden, blev der bl.a. i Udfordringen opfordret til, at 1.000 ægtepar meldte sig som adoptivforældre for ”uønskede børn” for at undgå, at de blev dræbt:

”Danmark ser anderledes ud end for blot en måned siden. Den 1. oktober blev den abortlov, som blev vedtaget af folketinget i maj, gjort funktionsdygtig. Det vil sige, at mens dette læses, så arbejdes der nu energisk på hospitalerne over hele landet for at dræbe små, ufødte væsener, der aldrig skal se livets lys.
Imidlertid har Landsforeningen mod fri abort taget et initiattiv, der virker som en solstråle i hele dette vintermørke. Fra 1. oktober er kampagnen ”1000 ønskebørn” begyndt.
Man ønsker kontakt med forældre over hele landet, som vil være parate til at tage et af de såkaldte ”uønskede børn” til sig. Det vil sige, at en ung moder i stedet for at få gennemført abort, fordi barnet er ”uønsket”, nu kan lade barnet leve, men at det kan bortadopteres til forældre, der vil være villige til at give det kærlig pleje og opvækst fra dets første dag.”
Initiativet kunne dog ikke føres ud i livet. Siden er ca. 750.000 fostre blevet aflivet…