Gifte kristne er også hellige

s15_ægteskabetÆgteskabet er gudgivent, understreger Gary Thomas i sin bog ”Ægteskabet i Guds billede”.
I sin undersøgelse af, hvad Bibelen siger om ægteskabet, konkluderer Gary Thomas, at ægteskabet er mere end bare en måde at undgå seksuel synd. Det er også en fantastisk måde at nærme sig til Gud.

Paulus skrev i Det Nye Testamente, at ægteskabet er som et billede på Kristus og kirken. Gary Thomas går tilbage i historien for at finde ud af, hvornår man begyndte at betragte gifte kristne som andenklasses kristne, mens dem, der havde aflagt ed på cølibatet, blev betragtet som mere hellige.
Han forklarer, hvordan tidligere kristne fejrede cølibatet så meget, at de anså ugifte kristne som mere hellige. Som et resultat mistede kristne megen indsigt i det guddommeligt givne ægteskab, fordi meget af kristendommen blev set inden for rammerne af munkes og nonners undervisning. Således finder vi det svært at forbinde sex med Gud, selvom ægteskab og sex var hans idé fra begyndelsen.
Gary Thomas advarer især mænd om, at religiøse ambitioner eller karrierer ikke bør træde i stedet for et rigt ægteskab. Han påpeger, at et dårligt ægteskab er et dårligt vidnesbyrd om Guds kærlighed. På samme måde minder han os om, at hvis et menneske ikke behandler sin ægtefælle godt, bliver alle de åndelige ting, som de forsøger at opnå, aldeles ligegyldige.

En bog, man kan læse igen og igen

Det er anden gang, jeg læser denne bog, og jeg lærer stadig noget nyt.
Ægteskabet i Guds billede ligner Det meningsfyldte ægteskab (anm. i uge 17/2013), men de har hver deres egen stil. Det centrale budskab i dem begge har at gøre med det faktum, at ægteskabet viser os synden i vores hjerte, og Gud bruger ægteskabet som en måde at forbedre vores karakter og drage os nærmere til Gud.
Han fortæller humoristisk og ærligt historier om sine egne fejl og misforståelser. De friske eksempler gør det nemt for læserne at relatere dem til undervisningen og anvende dem i deres eget liv.
Thomas fortæller også uforglemmelige historier om ægtefæller, som gennemgik mange prøvelser, men holdt ud.
En af dem er Abraham Lincoln. Som USAs mest respekterede præsident er det svært at forestille sig, hvordan han opretholdt ægteskabet med Mary Tod, som var uvenner med alt og alle omkring sig. Hans tålmodlighed med hende hjalp ham til at holde USA sammen under Borgerkrigen, og han blev ved, indtil slaverne fik deres frihed.
Det er også interessant at læse om Anne Lindberghs forhold til sin mand. Hun klarede den byrde at være gift med Charles, som hele tiden var efterstræbt af journalister. Selv om det var besværligt at leve med sin mands excentriske personlighed, blev hun en berømt forfatter, og Charles opfordrede hende til at opnå mere, end hun kunne have gjort uden ham.
Ægteskabet i Guds billede er en bog, man skal læse langsomt for at kunne tage imod dens berigende indhold, og man kunne læse den igen og igen. Denne friske og indsigtsfulde bog vil kunne inspirere Guds folk til at holde ud i hårde tider og udfordre os til at gøre mere, end vi troede var muligt gennem Guds givne ægteskab. Læserens syn på ægteskabet bliver helt forvandlet af denne bog.

Gary Thomas:
Ægteskabet i Guds billede
322 sider
195 kr.
Mediacellen