”Mere forfølgelse, mere vækst” – Kinas Samuel Lam er død

Den kinesiske ”undergrundskirke-præst” Samuel Lam er død, 88 år gammel.
Den kinesiske ”undergrundskirke-præst” Samuel Lam er død, 88 år gammel.

”Mere forfølgelse, mere vækst” var overskriften over den kinesiske pastor Samuel Lams liv. Han døde, 88 år gammel, den 3. august, efter et helt liv med forfølgelse for sin tro.
Pastor Lam tilbragte mere end 20 år i fangelejr, først under Mao. Det meste af tiden arbejdede han i kulminerne. Men han oplevede også stor kirkevækst og blev en rollemodel for mange i og udenfor Kina. Lam døde forrige lørdag i en alder af 88 år.
Samuel Lam (Lin Xingiao) afviste at tilslutte sin illegale menighed til den statsgodkendte Tre-Selv-Kirke. Han mente, at kristne skal adlyde myndighederne, medmindre det strider mod Guds vilje. Lams kirke samlede hver uge 4.000 deltagere til fire gudstjenester.
Lams undervisning var til inspiration for mange kristne ledere. Han var også en god samarbejdspartner for Åbne Døre, og gennem hans netværk fandt store mængder kristen litteratur vej til kinesiske kristne.
Bodil