– Vi fik kirken til én krone

René Brodersen, præst i Løgstør Frikirke, ser den nye kirke som en gave fra Gud.
René Brodersen, præst i Løgstør Frikirke, ser den nye kirke som en gave fra Gud.

Løgstør Frikirkes præst, René Brodersen, kunne i juli give menigheden en rigtig god nyhed.

En hel kirkebygning til bare én dansk krone. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men i Løgstør Frikirke er det lige præcis, hvad de har fået lov til at opleve.
Menigheden blev grundlagt lige før årtusindskiftet af missionærerne Ove og Birgit Petersen. De var tre mennesker. I dag har kirken omkring 100 medlemmer fra 14 forskellige nationer.
Det betyder, at det lånte skolelokale er ved at være for småt, selvom alle kirkegængerne af geografiske årsager ikke kan være med hver gang.
Derfor var ledelsen af kirken også meget interesseret, da den lokale grundtvigske frimenighed blev sat til salg for en krone.
På et bymøde blev det besluttet, at den skulle bruges til restaurationsvirksomhed.
Men de to mænd bag restaurantidéen kom aldrig til at føre den ud i livet og satte derfor kirken til salg for en million.

Ville have 1.000.000

René Brodersen, som er præst i Løgstør Frikirke, fortæller.
– Da vi hørte, at restaurant-projektet ikke blev til noget, gik jeg til de nye ejere af kirken og fortalte dem, at vi stadig var interesserede. De ville have en million. Men jeg sagde, at de havde fået den for ingenting, så de skulle også give den for ingenting. Så mente de ikke, at vi havde mere at snakke om.
Derefter fortsatte René og menigheden med at bede om at få bygningen. Sidst i juni ringede ejeren og inviterede René om til sig.
– Han sagde, at han havde gode nyheder, men jeg vidste jo ikke, hvad jeg kunne forvente. Efter et par timer sagde han, at vi hellere måtte finde ud af overdragelsen, og vi underskrev sammen et stykke papir, som bekræftede, at vi overtog kirken til en krone første juli.
– Vi mangler stadig det endelige skøde og ejerskiftepapirer, men vi tror, at det er Gud, som har givet os denne kirke, og det er vi taknemmelige for, forklarer René og understreger:
– Det er jo også en stor opgave. Der er en del vedligehold ved sådan en bygning. Der er jo en grund til, at ejeren ikke bare ville beholde den.
– Heldigvis har vi nogle håndværkere i menigheden, som gerne vil give en hånd med.