Religions-frihed

Religionsfrihed er en demokratisk rettighed i mange lande. I nogle lande mere oficielt end faktuelt. Fx i Indonesien. Fakta er nemlig, at religionsfrihed i muslimske lande ikke tillader religionsskifte, undtagen til islam. Større interne afvigelser / “kirkeretninger” er heller ikke tilladt.
Den mest ekstreme afvigelse er Bahai, som er regulær Synkretisme / religionsblanding. Dens absolutte modsætning er Ahmadiyah, som i DK er mest kendt for den store moské i Rødovre samt A.S.Madsens Koranoversættelser. Den første udkom i 1967. I 1999 udkom en udvidet oversættelse. I årene imellem oversatte ASM flere bøger fra arabisk og har også selv skrevet bøger.
Præstesønnen (ud af en gammel præsteslægt) ASM skulle også være præst. Men han vidste mere om Koranen og islam end underviserne på det teologiske fakultet. De beskyldte ham for at være muslim og relegerede ham fra fakultetet. Forfølgelse! – Som følge af den uretmæssige behandling konverterede ASM til islam. Men han glemte aldrig sin barndoms og ungdoms tro.

Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1 B st. th.
6400 Sønderborg