Alkoholforbruget er faldet

Danskerne drikker mindre alkohol i dag end for 10 år siden. Det skriver Kristeligt Dagblad.
Den ændring kan aflæses på det nationale samlede alkoholforbrug, som er faldet 14 procent. Det er der ifølge avisen flere forklaringer på.
En af dem er ændringen i kulturen omkring alkohol på arbejdspladsen. Hvor det for få år siden var almindeligt med en Gammel Dansk ved festlige anledninger, kører de fleste arbejdspladser i dag en nul alkohol-kultur. Også for unge alkoholbrugere er hyppigheden af alkohol-brug faldet. Måske fordi forældrene i højere grad går ind og opstiller rammer for forbruget. Selv når danskerne går på restaurant, købes der i dag oftere blot et enkelt glas vin til maden, eller måske udelukkende vand til frokosten.
Samtidig er gruppen af fuldstændigt afholdende danskere vokset til 9% – det er en stigning på fire procentpoint, fortæller avisen, som understreger at hver femte stadig drikker mere end anbefalet.
Eva