Årets Ulandskalender støtter kristne børn i Myanmar

Foto: flygtning.dk
Foto: flygtning.dk

Selvom den årelange borgerkrig i Myanmar ikke primært er religiøst betinget, er en stor del af de børn i flygtningelejrene, som pengene fra Ulandskalenderne støtter, kristne.

Ulandskalenderen, som Danmarks Radio i år udgiver sammen med Dansk Flygtningehjælp, har i mange år været en fast del af julegodgøreheden.

I år vil det blandt andet være internt fordrevne børn i Myanmar, som får glæde af de penge, der kommer ind – sidste år var det 4,9 mio.
Dansk Flygtningehjælp arbejder med rettighederne for internt fordrevne børn i den nordlige Kachinprovins, i Rakhine-provinsen og i det Sydøstlige Myanmar, som grænser op til Thailand.
Mens Wahingaerne i Rakhine hovedsageligt er muslimer, så tilhører Kachin-folket primært de fire procent af Myanmars befolkning, som er kristne. Selvom de etniske konflikter mellem de burmesiske budhister og kachin’erne er lange og komplicerede, så er der også et element af religiøs forfølgelse i de fordrivelser, som burmeserne udsætter andre stammefolk for.

Mere skolegang

– Vi hjælper de fordrevne børn i Myanmar. Det er selvfølgelig svært for os at sige, om det præcis bliver kristne eller børn med en anden tro, der får glæde af hjælpen, forklarer Kristina Søs Henriksen, som er projektleder for Dansk Flygtningehjælp.
– Vi hjælper de børn, som har størst behov.
– De børn, som vi hjælper, kan enten være drevet på flugt af konflikten i nord eller af regionens ekstreme vejr, forklarer hun.
For pengene fra Ulandskalenderen vil fordrevne børn i Myanmar blandt andet få bedre mulighed for skolegang, undervisning om sundhed og handlemuligheder ved naturkatastrofer.
Ulandskalenderen hører sammen julekalender Pagten fra 2009, som DR genudsender i år.