– Det er okay at tage nye med

Peter Bruun fra Herning har i mange år medvirket til rytmisk gudstjeneste i Herning - kirkegang når det er gjort så lettilgængeligt og letforståeligt som muligt.
Peter Bruun fra Herning har i mange år medvirket til rytmisk gudstjeneste i Herning – kirkegang når det er gjort så lettilgængeligt og letforståeligt som muligt.

Rytmisk gudstjeneste i Herning Kirke trækker hver måned over 100 besøgende – også helt nye.

På fredag den 4. oktober er der for snart 11. år i træk rytmisk gudstjeneste i Herning Kirke.

En af ildsjælene bag er Peter Bruun – og der er flere grunde til, at han bliver ved med at investere sin energi på arrangementet.
– Vi oplever det glædelige, at der hver gang kommer nye til rytmisk gudstjeneste, og vigtigst af alt, at der kommer mennesker, hvis eneste møde med Jesus i løbet af en hel måned er den rytmiske gudstjeneste.
– Der er blevet skabt et rum, hvor det er okay at tage en kirkefremmed ven eller kollega med, forklarer han.

Orgelpiber og støv

Derfor prøver teamet bag de rytmiske gudstjenester – som bliver afholdt hver den første fredag i måneden- også at gøre gudstjenesten så let tilgængelig som mulig og at variere den.
– Det gør vi, for at flest muligt får noget ud af det, og forhåbentlig får et møde med den almægtige Gud. Samtidig håber vi også, at folk kan se, at folkekirke-gudstjenester også kan være andet end orgelpiber, støv og salmebog, siger Peter med et smil.
Til en almindelig rytmisk gudstjeneste er der før gudstjenestart mulighed for at søge ro og fordybelse i sakristiet. I selve gudstjenestedelen er der lovsang og forkyndelse – som kan være vidt forskellig fra gang til gang.

Med livrem og seler

– Herudover tænker vi ofte over, at vi gerne vil have en ”handling” indlagt, der får folk op af bænkene og til at gå rundt i kirken under lovsangen – for at det ikke bliver for stift. Det kunne være muligheden for at hamre søm i et kors, tænde et lys i koret, putte en post-it på nadver-bordet, sætte en snor på en gren eller noget helt andet, forklarer Peter.
Gennem tiden har den rytmiske gudstjeneste – som har mellem 100 og 150 besøgende hver måned – haft mange forskellige temaer.
I september var temaet: ”One Direction”. Tidligere har det være ”Kend typen”, ”Ingen lever evigt” og ”Kærlighed til folket.”
På fredag er temaet ”Med livrem og seler” og handler om, hvad det betyder have Jesus som tryghed i sit liv. Milan Ganesan fra Aarhus taler.
Peter Bruun medvirker ikke på fredag, da han er i Israel.