Hjemløsecafé med i Blå Kors

Anja Lundtoft er glad for det nye samarbejde.
Anja Lundtoft er glad for det nye samarbejde.

Café Hjerterummet i Aalborg vil nu arbejde sammen med Blå Kors, som i forvejen driver væresteder, behandlingssteder og botilbud for udsatte.

Den sociale café Hjerterummet, der hver eftermiddag åbner døren for hjemløse i Danmarksgade i Aalborg, er hidtil blevet drevet udelukkende af frivillig arbejdskraft. Bestyrelsen har sagt ja til at blive en del af Blå Kors for bedre at sikre varmestuens fremtid.
– Vi har hele tiden skullet kæmpe for at overleve bare en måned mere. Derfor glæder vi os over at komme med i en større organisation, som bl.a. kan hjælpe os med at søge støtte fra fonde og forhandle med kommunen, siger bestyrelsesformand Anja Lundtoft.
Hun understreger samtidig, at de frivillige og brugerne af Hjerterummet har modtaget megen støtte fra borgere og virksomheder i Aalborg.
Blå Kors planlægger at ansætte en leder af Hjerterummet i 30 timer om ugen.
– Det vil give en kontinuitet i det daglige arbejde, som er svær at opnå med frivillige medarbejdere. Vi kan ikke lægge seks timer om dagen i cafeen, siger Anja Lundtoft.
– Det er en del af vores strategi at have tilbud til hjemløse og andre udsatte, der hvor behovet er, og det er ikke mindst i de større byer. Derfor er vi glade for at få Hjerterummet med i Blå Kors og dermed også kunne tilbyde støtte, omsorg og rådgivning til udsatte voksne i Aalborg, siger Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre.
Eva