Ti cyklister krydser Europa for frihed

Ti ryttere cykler fra Sofia til London imod trafficking.

11 dage, 10 lande, 1250 km. 10 cykelryttere besluttede på at ende moderne slaveri.

Hør det for dig med dramatisk stemmeføring – og ændr de sidste to ord til ”øverst på podiet”. Så kunne det være et et hvilken som helst cykelløb.
Men det er det ikke. Langt fra. Det er ”Freedom Challenge”.
Ruten, som symboliserer hovedlandevejen for trafficking i Europa, strækker sig fra Sofia i øst til London i vest. De ti modige ryttere, som skal kæmpe mod tiden for at klare udfordringen, skal skabe opmærksomhed i Europa omkring trafficking og sexslaveri.
Freedom Challenge er arrangeret af A21 Campaign, som arbejder for at afskaffe slaveri i det 21. århundrede. Christine Caine fra Hillsong Australia har grundlagt organisationen.

Hillsong-pastor er med

En af de ti ryttere er Ben Houston, pastor i Hillsong Australia. Han fortæller, at han cykler udfordringen til ære for to unge piger, han så i Asien, som han aldrig kan glemme. Til minde om dem bærer han to armbånd under hele udfordringen. Selv gigt i sine led har han ikke ladet holde sig tilbage for at deltage i den monumentale udfordring.
Også LZ7, rapperen bag megahittet 27 millions, netop om trafficking, ville ikke nøjes med at synge om det. Han ville sætte handling bag ordene.
-Min passion for at skabe opmærksomhed omkring trafficking er kun steget efter ”27 millions”.
Desuden deltager pastor i Hillsong London, Dan Blythe, og en række helt almindelige kvinder og mænd fra England, Australien og Frankrig i løbet.

2400 meter højdeforskel

Bare en af de ti ryttere har cyklet professionelt tidligere. Dean Windsor fra Australien skal være holdkaptajn og bruge sin erfaring til at hjælpe holdet igennem den lange og udfordrende rute.
Blandt andet skal cyklisterne krydse Alperne i Østrig på det berømte Grossglockner, hvor de på 48 km skal bevæge sig fra 300 moh til 2600 moh.
Med Freedom Challenge håber A21 både at skabe fornyet opmærksomhed omkring sexslaveri og at skaffe penge til at hjælpe befriede kvinder og mænd ud af slaveri og videre med livet.
Cykeludfordringen begyndte den 6. oktober og slutter den 17. oktober. Følg med på Freedomchallenge.org.