Udfordringens redaktør afbrudt af autonome i direkte tv-udsendelse

Henri Nissen kom ud for en dramatisk afbrydelse i den direkte tv-debat.

Under en direkte paneldebat med spidskandidaterne for de politiske partier på TV2 Syd og Fyn lykkedes det søndag tre autonome at komme ind og råbe deres slogans: Ingen fascister i Regionen!

Det skete netop som Udfordringens redaktør Henri Nissen, blev interviewet om at bevare de lokale sygehuse af Henrik Skovgaard fra TV Syd, som sammen med Lotte Bundsgaard fra TV2/Fyn var ordstyrer.
Protesten gjaldt dog ikke Henri Nissen, som i sin fritid er spidskandidat for Kristendemokraterne i Region Syddanmark, men en række små ekstreme partier, som opstiller til regionsrådet og dermed var med i tv-debatten. Blandt de nye partier var Det Sorte Register, Danmark Frit, Jylland Først og Frihedspartiet.
Debatten foregik på Odense Universitets Hospital.
– Da vi ankom, var der en demonstration udenfor, og jeg blev af tv-folkene ledt til et hemmeligt sted på sygehuset, hvortil debatten var flyttet af frygt for, at de autonome demonstrater ellers skulle komme i klammeri med deres modstandere. Selv om politiet var talstærkt tilstede, lykkedes det i alt otte demonstranter at komme ind på sygehuset, og tre af dem nåede helt frem til rummet, hvor tv-debatten foregik.
Jeg var midt i at udtale mig, da de pludselig kom stormende og råbte deres slogan. Straks blev de overmandet af politiet, og ordstyreren opfordrede os til at ignorere det, der skete. Så jeg fortsatte med at argumentere for lokale sygehuse, fortæller Henri Nissen.