Aftale med Iran mulig allerede i næste uge

Ifølge en højtstående amerikansk kilde er Iran  og dets forhandlingspartnere  – seks verdensmagter – nu  nær en aftale om at bremse Irans atomprogram, og det er muligt, at aftalen vil blive opnået, når forhandlingerne genoptages i Geneve den 21.-22. november.

 

– Der er imidlertid  stadig vanskelige anliggender, vi må forhandle om, siger kilden.

 

EU’s udenrigspolitiske leder, Catherine Ashton, og Irans udenrigsminister, Javad Zarif, skal mødes den 20. november i Geneve, og i de næste dage vil iranske repræsentanter have møder med en større forhandlingsgruppe, omfattende England, Kina, Frankrig, Tyskland, Rusland og USA.

 

Zarif har igår udtalt, at han er optimistisk forud for forhandlingerne i næste uge, og han gentog Teherans krav om anerkendelse af, hvad han betegnede som Irans “atom-rettigheder”.

Hans udtaleler blev framsat på baggrund af en ny rapport fra IAEA (Den internationale atomenergi-organisation), ifølge hvilken Iran har nedfrosset dets aktiviteter med berigelse af uran.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

I rapporten fra IAEA oplyses, at i de sidste tre måneder er blot fire nye centrifuger blevet installeret i Irans Natanz-atomanlæg sammenlignet med 1.861 i en tidligere periode.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Præsident Barack Obama siger, at  der ikke er nogen grund til at tilføje nye sanktioner på toppen af de sanktioner, som alllerede har vist sig at være meget effektive, og som har bragt iranerne til forhandlingsbordet.