Det går nok

Man kan hurtigt vænne sig til ting. Mine forældre er gode til den slags – lidt for gode.

Op igennem hele min barndom brugte vi den samme brødkniv. Efterhånden blev den takkede brødkniv dog så slidt, at man slet ikke kunne se takkerne på den længere! Forhindrede det mine forældre i at bruge den? Nej, det var ikke noget problem, sagde de… men franskbrødet blev altså ikke skåret, det blev efterhånden bare mast over.

Samme historie med min mors stegepande. Den var efterhånden blevet så slidt, at den indvendige bund på den var helt ujævn. Man kunne med lidt god vilje pille flager af den. Men det er ikke noget problem, sagde min mor. Det går nok. Den virker jo. Efter mange års medlidenhed sparede vi børn alligevel sammen til en ny pande, og nu tror jeg godt, min mor kan se, hvor dårlig den anden var – men jeg er ikke sikker.
Man kan hurtigt vænne sig til tingenes tilstand. Kender du det?

Da jeg kom hjem for at besøge dem for nylig, fortalte de mig, at bilen ikke helt fungerede, som den skulle. Det var noget med lyset. Nogle gange, når man slukkede motoren og lyset, så fortsatte lyset med at lyse. Men det var selvfølgelig… ikke noget problem!
Man skal bare lige åbne kølerhjelmen, hver gang det sker (og det er næsten hver gang), tage tangen, som nu altid ligger inde i bilen, pille to små sikringer ud, som man derefter lægger et sikkert sted inde i bilen… når det regner, når det er mørkt og når klokken er over midnat….

Jeg synes, det er lidt absurd, når man endnu engang, før man kører, står med hovedet nede under kølerhjelmen og prøver at få fat i de to bittesmå sikringer, som slår lyset fra. Eller når man skal gøre det hele i modsat rækkefølge, hver gang man skal bruge bilen…
Det ville ikke undre mig, hvis det stadigvæk var sådan her om et halvt år. Der er bare nogle ting her i livet, som vi lader stå til med. De fleste har nogle ting. Og det er måske også ok.
Personligt håber jeg dog på en hård vinter med masser af sne. Så kan det være, de får repareret lyset!