På flugt fra fortiden

s15_usEmiliaTrods fortidens lænker er det i romanen Emilia muligt at realisere ungdommens drømme i en fremtid.

Emilia er 40 år, bor i Esbjerg og er mor til 2 voksne piger. Hun føler sig nærmest desperat i sit ægteskab og beslutter sig for at forlade det. Det vil sige, at den beslutning har hun truffet for meget længe siden, hun har blot ventet på, at pigerne flytter hjemmefra. Hun er bange for sin mand, og meget energi er gennem mange år bundet op på ikke at vise det. Hun vil meget langt væk, helt til New Zealand, hvor hun mener, at hendes ungdoms kærlighed befinder sig.
Hele romanen bygges op om flugten fra fortid og helt konkret ægtemanden Lars. Emilia har planlagt sin fremtid nøje, men ikke taget højde for, at flugten kan mislykkes.
Romanen igennem følger vi Emilias desperate flugt, der går omkring en gammel onkel, en landmand, hendes forældre, en mystisk hotelvært m.fl. Emilia indhentes af sin mand og udsættes for vold, løgn og bedrag. Dybt inde bærer hun på en hemmelighed fra sin ungdoms fortid. Alt imens hun forsøger at holde fast i sin drøm, gør hun sig langsomt fri og finder et nyt ståsted i livet.
Romanens komposition er bygget op omkring spændingsmomenter, hvor man som læser forsøger at regne ud, hvad der så sker. Sproget er enkelt, og alligevel er der mange detaljer med. Som læser fornemmer man klart de følelser, der er på spil, hvad enten det er angsten, fortvivlelsen, rådvildheden, bekymringen eller strejf af omsorg.
Romanen er for læsere, der gerne læser om familieforhold og kærlighedsdramaer. Målgruppen er den modne målgruppe, og jeg vil tro, at det nok er kvinder, der mest vil give sig i kast med romanen, som er ganske velskrevet inden for genren.

Britta Lund Nielsen:
Emilia
243 sider • 198 kr.
Queenswood