USA vil levere Israel revolutionerende fly

USA vil levere Israel seks revolutionerende transportfly af typen “Osprey”, der vil kunne flyve lodret og vandret, og som kan bruges til at befordre særlige militærdelinger til fjerne steder, omfattende Iran.

 

Det helikopter-lignende fly kan flyve meget lavt for at undgå radar og vil kunne nå dybt ind over fjendtlige områder.

Flyet har en rækkevidde af 1600 km og kan med en hastighed af 400 km/t transportere 24 soldater.

 

Den operationsmæssige betydning ved erhvervelsen af disse fly er, at de vil kunne bringe soldater til mål langt fra Israel. Det kan lande på et hvilketsomhelst terræn og vil kunne redde kampfly-piloter, som har måttet forlade deres fly, og det vil kunne evakuere soldater, der er blevet såret under deres mission i fjerntliggende fjendeland..

 

“Osprey” produceres af Bell Boeing-fabrikkerne og koster 70 millioner dollars. Oprettelse af en eskadrille vil koste omkring 500 millioner dollars. Israel vil kunne modtage “Osprey”s  i løbet af to år. Den næste leverance af disse fly er bestemt for US marines.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Israel har anmodet om at fremskynde leverance af flyet som følge af trusler fra Syrien og Iran.

Leverancen vil være led i en 10 milliarder dollars stor “pakke” omfattende amerikansk salg til Israel, Saudi-Araien og De forenede arabiske Emirater.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Oplysningen om salget til Israel er blevet bragt af den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, i en tale han holdt i New York for nogle dage siden på et møde i den store amerikansk-jødiske organisation”Anti-Defamation League” (“Ligaen mod intolerance”).