Israel og USA i fælles militærmanøvre til maj

Israel og USA vil afholde en vældig fælles militærmanøvre til maj, når en midlertidig aftale mellem Iran og verdensmagterne udløber, oplyser en højtstående israelsk officer over for “Time” nyhedsmagasinet..

– Dette vil være et signal til iranerne om, at vi opretholder vores muligheder for at angribe Irans atomprogram, siger officeren.

 

En talsmand for USA’s Europa-kommando, kaptajn John W. Ross, siger, at øvelsen er planlagt “uafhængigt af begivenheder i regionen”. 

 

Imens vil den internationale atomenergi-organisation IAEA fortsat overvåge Irans uran- og andre anlæg aftalt i den midlertidige overenskomst, der blev opnået efter maraton-lange drøftelser mellem Iran på den ene side og USA, Frankrig, Tyskland,  England, Rusland og Kina på den anden.

 

IAEA har ikke været på disse steder – omfattende tungtvands-produktionsanlægget i Arak – i to år, men nu har Iran givet grønt lys for besigtigelse af disse anlæg.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Arak-anlægget producerer tungt vand til brug i en nærliggende forskningsreaktor, som nu er under opførelse. Vesten er bekymret over, om reaktoren, som Iran har sagt vil kunne gå i gang næste år, vil kunne producere pluton for bomber, når det er blevet operationsdygtigt.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Iran siger, at det vil producere medicinske isotoper.

 

Teheran er nu gået med til at standse installeringen af denne reaktor.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: