Opmuntrende men vag slutning

s30_hopeforalltheworldPræste-trioen ’Phillips, Craig & Dean’ er ude med deres anden juleplade. I deres omtrent 23 år sammen som gruppe har trioen været nomineret til et hav af priser og blandt andet vundet to Dove Awards for deres 12 album, som har solgt i millionantal.

De leverer nu ’Hope For All the World’, som er en sand juleudgivelse, der med sikkerhed vil sprede juleglæde.
’Born Is The King (It’s Christmas)’ sparker albummet i gang med julebeats, fejring og lovprisning. Trioen har gennem deres præsteembede et helt unikt afsæt i forhold til at skabe og indspille musik. Albummet giver både plads til hengivelse, samt til fejring af Jesu fødsel, som i anledning af julen selvsagt står som det stærkeste tema på julepladen.
Alle de velkendte pop-genretræk er til stede på albummet, både instrumentalt og vokalmæssigt, men midt i alt det trivielle dukker en dejlig overraskelse op: En nyfortolkning af ’God Rest Ye Merry Gentlemen / We Three Kings’. Sangen er i sig selv en klassisk julesalme, og nummeret på denne plade viser både respekt for den traditionelle og meget smukke salme, samtidig med at den tilføjer nye elementer. Genren hedder stadig pop, men sangen går i et opmuntrende tempo, og den smukke tekst akkompagneres af et dejligt klokkespil.
Albummets afslutning må jeg kort kommentere på, da den desværre bliver lidt af en joke. 10. og sidste sang er den meget (overfor-)brugte ’Jingle Bells’ udført med noget lignende en Donald Duck-stemme. Sangen passer på ingen måde ind i albummets atmosfære og stemning, men virker som et vagt forsøg på at implementere lidt humør til seriøsiteten.
Josefine Høgenhaug Aaen