England mangler 5.000 piger pga illegal kønsbestemt abort

Ifølge officielle statistikker mangler der omkring 5.000 piger i England og Wales. De frygtes af være ofre for kønsbestemt abort, fordi forældrene foretrækker drengebørn.
Anthony Ozimic fra abortmodstandsgruppen Society for the Protection of Unborn Children ser udviklingen som tegn på ’racehygiejne med rødder i Asien’ i det britiske sundhedsvæsen.
– England risikerer at opleve nogle af de bivirkninger af ubalance mellem kønnene, som man ser i nogle af indvandrernes hjemlande. Den dødbringende diskrimination på grund af køn kan ikke undgå at skade samfundet som sådant, siger Ozimic.
Normalt vil der fødes næsten lige mange drenge og piger, men i nogle indvandrergrupper har kønsbestemt abort ført til at 1400 – 4700 piger er ’forsvundet’, skriver The Independent.
Denne viden vil genstarte debatten om, hvorvidt gravide skal have adgang til at kende deres fosters køn ved scanningen i svangerskabets 13. uge.
Kønsbestemt abort er forbudt både i England og i mange andre lande. Også i Kina er det forbudt, men her fødes der alligevel 120-140 drenge for hver 100 piger.
Bodil