– Evangeliet er stadig min hjertesag

Bess Serner-Petersen
Bess Serner-Petersen

Bess Serner-Petersen er netop stoppet som Alpha-koordinator efter 15 år på posten. Men hun er stadig aktiv både i Alpha og i politik.

– Der har været 30.000 mennesker på Alpha, siden det begyndte. Heriblandt over 2000 unge. Det er da begejstrende! siger den afgående Alpha-koordinator Bess Serner-Petersen.

Det er en kvinde med mange jern i ilden, som efter 15 års virke sluttede med at være Alpha-koordinator. CV´et dækker både over fysioterapi, balletdanser på kongelige teater, skolesekretær samt senest engageret i politik hos Kristendemokraterne.
– Årene med Alpha har været utroligt givende. Jeg var med i opstarten for 15 år siden, og det har ført mig ind i mange kirkelige sammenhænge i hele Danmark. Det har været fantastisk at opleve, hvordan man har kunnet samles omkring en fælles vision, nemlig at få evangeliet ud.
Alpha-kurserne har været en, eller snarere den fælles platform, som de forskellige kirkesamfund har kunnet samles om. Selvom der er forskelle i begejstringen for Alpha-kurserne, så har så godt som alle slags menigheder været repræsenteret. Der har både været folkekirkemenigheder, katolikker, fri- og valgmenigheder, pinsefolk, og Frelsens Hær, som har ønsket at afholde kurserne, fortæller Bess Serner-Petersen.

Nye skal til

– Når jeg stopper nu, er det fordi, jeg mener tiden er inde til, at nye og mere unge kræfter skal til. Vi har fundet min afløser, så nu træder jeg til side. Det er selvfølgelig lidt underligt efter 15 år, men tiden var moden til det, siger Bess Serner-Petersen, som fremhæver en bestemt hændelse, der gjorde stort indtryk:
– 2004 havde vi et fremstød, der hed ’Danmark til middag’. Her var der 225 menigheder, der deltog. Alpha-kurserne kom i TV-avisen, der hæftede sig ved, at ’her var da endelig noget, de [kirkerne, red] kunne være enige om’.

Politik en nødvendighed

Bess Serner-Petersen er også engageret i politik. Hun fortæller:
– Det vigtigste for mig er at fortælle om Jesus. Det vil sige komme ud med evangeliet. Det er min hjertesag. Mit engagement i politik skal mere ses som en nødvendighed. For ikke så mange år siden lød det jo, at religion skal ud af det offentlige rum.
Jeg mener, at det er en fejlslutning og vil gerne være med til at skabe rammerne for et godt samfund, hvor jeg mener, at kristendommen har en afgørende betydning.
Når samfundet bliver afkristnet, som det er på vej til, er det, at vi som kristne skal involvere os og være med til at sætte retning. Det er så det jeg gør ved at stille op for Kristendemokraterne, slutter Bess Serner-Petersen.