Israelske fly menes at have ramt raketarsenal i Libanon

Israelske fly menes at have ramt et arsenal med S-300 raketter i den syriske havneby Latakia, men der er stadig blot sparsomme oplysninger om et sådant formodet angreb.

Forskellige kilder i Libanon meddeler, at der er blevet hørt store eksplosioner nær Latakia, og Hizbollahs Al-Manar netværk rapporterer, at israelske fly har fløjet intensivt over libanesisk luftrum i det vestlige Libanon.

Radiostationen “Libanons stemme” rapporterer, at israelske krigsfly har overfløjet Beirut, og den libanesiske El-Nashra nyheds-website oplyser, at det israelske luftvåben opererer i lav højde i Ba’albek-området i Libanon-dalen.

Det meddeles videre, at de israelske fly forårsagede panik i befolkningen.

I de sidste måneder har libanesiske medier rapporteret om talrige israelske fly-operationer over libanesisk luftrum.
Sidste oktober meddeltes det, at Israel havde udført en række flyoperationer over Libanon, dog uden at angribe.

I oktober oplystes det, at Israel havde angrebet i Syrien. En kilde i Det hvide Hus havde overfor det amerikanske TV-selskab CNN oplyst, at israelske fly havde angrebet i Latakia-området, og at målet var raketter og raket-relateret udstyr, som Israel fygtede ville blive overgivet til Hizbollah.
Videre oplystes det, at Israel havde angrebet Damascus og ødelagt SA-8 missiler.

I juli sagde en talsmand for Den frie syriske Arme, at udenlandske styrker havde ødelagt russisk-fremstillede Yakhont anti-skibs missiler, og at angrebet var blevet udført med missiler ad søvejen.