’Linsanity’ kan opmuntre alle

Jeremy Lin er på rekordtid blevet en stjerne i en liga, som ellers kun har få andre med asiatisk baggrund.
Jeremy Lin er på rekordtid blevet en stjerne i en liga, som ellers kun har få andre med asiatisk baggrund.

Det er ren Hollywood, når dokumentaren om Jeremy Lins beskriver, hvordan han pludselig slår igennem i NBA.

Han blev kasseret to gange, men pludselig slog Jeremy Lin, som altid har lagt stor vægt på sin tro, igennem.

Jeremys forældre er immigranter fra Taiwan, og det lå ikke i kortene, at han skulle spille basketball – og slet ikke, at han skulle opnå den stjernestatus, han fik på så kort tid.
Men da han fik chancen for New York Knicks i 2012, slog han overraskende igennem, og den vanvittige interesse og hype omkring ham blev døbt ’Linsanity’.
Evan Jackson Leong, instruktøren af ’Linsanity’, som netop er udkommet på DVD, fortæller, at de faktisk begyndte at lave filmen, før Lin slog igennem:
– Jeg blev først tiltrukket af Jeremys historie på grund af den han var, og det han repræsenterede. På banen var han en fantastisk basketballspiller, som kunne inspirere en hel ny generation af asiatiske amerikanere. Uden for banen havde han nogle principper og var en rollemodel, som kunne inspirere alle mennesker, siger han til Christian Post og fortæller, at Lin faktisk ikke er særlig for rampelyset, men også forstår, at Gud har givet ham en mulighed for at dele sin vandring og tro med andre. Den chance værdsætter han meget.

Kæmper for at være tæt på Gud

Jeremy Lin har tidligere undervist børn i Bibelen før sin store succes, og basketballstjernen har tidligere forklaret, hvordan den pludselige succes også har testet hans tro:
– Det er helt sikkert hårdt hele tiden at skulle kæmpe mod presset fra det samfundet, især når det handler om at herliggøre os selv. Jeg tror, stolthed er noget, som jeg har kæmpet rigtig meget med hele mit liv, og det at folk hele tiden fortæller dig, hvor god du er, gør det kun sværere at blive ved med at være tæt forbundet til Gud, siger han til religionnews.com.

Den nye DVD kan blandt andet købes hos Amazon.com.
Den nye DVD kan blandt andet købes hos Amazon.com.