Nicky Cruz til Sarons Dal

Nicky Cruz var en berygtet bandeleder. Idag fortæller han andre om Jesus.
Nicky Cruz var en berygtet bandeleder. Idag fortæller han andre om Jesus.

Han startede som bandeleder for de berygtede Mau-Mauere, men blev omvendt på et møde med pastor David Wilkerson. Her hørte Nicky Cruz, at Jesus elsker ham. Under mødet blev Cruz og hans bande bedt om at indsamle kollekt, og alle troede, at han ville stikke af med pengene. Men det skete ikke. I stedet blev han selv omvendt på mødet.
Senere begyndte Nicky Cruz at arbejde blandt narkomaner og kriminelle i Teen Challenge Centeret, som David Wilkerson drev i mange år.
Aril Edvardsen inviterede Nicky Cruz til Norge i 1978. Haugesunds Avis skrev dengang, at der under et aftenmøde i Haugesund var 90 personer, som kom frem for at blive frelst under Aril og Nickys besøg.
Bodil