Sverige modtager 50 illegale indvandrere fra Israel

Mens et stort antal illegale afrikanske indvandrere er på vej fra Tel Aviv til Jerusalem for at protestere mod deres kår i en massedemonstration, oplyses det nu, at omkring 50 eritreanske flygtninge er blevet modtaget af Sverige, hvor de vil anmode om asyl.
– Sverige tager imod gruppen som led i FN’s Flygtningekommissions (UNHCR’s) bestræbelser
på at bosætte folk, der kvalificerer sig som flygtninge, siger Oded Feller, som leder afdelingen for “Residence Status and Migration” i Foreningen for Civile Rettigheder i Israel.

Ifølge Feller yder Sverige bosættelse for personer med flygtningestatus, der ikke har tilstrækkelig beskyttelse i lande, hvor de befinder sig.
Efter flere dages massedemonstrationer i Tel Aviv er scenen for de illegale afrikanske indvandreres sag idag flyttet til Jerusalem, hvor gruppen vil afholde en stor demonstration i en park og prøve at mødes med repræsentanter for den israelske regering for at plædere deres sag.

De kræver flgtningestatus, at de ikke arresteres som kriminelle og får en vis social støtte. Demonstranterne er i strejke fra deres jobs som rengøringspersonnel og køkken- og restaurantarbejdere på restaurationer i Tel Aviv-området.

Statsminister Benyamin Netanyahu og indenrigsminister Gideon Sa’ar har afvist asylansøgernes anmodning og sagt, at protester og strejker ikke vil være til hjælp, og at Israel vil deportere de, som det er lykkedes at komme ind i Israel, før grænsen blev lukket med en mur

I en lederartikel i “Ha’aretz” idag hedder det, at Israel har en forpligtelse i henhold til jødiske moralværdier.
– Netanyahu, der taler uophørligt om det jødiske folks stat, har glemt hvad det betyder at være jøde, skriver bladet.

En af demonstranterne, Emmanuel Yamane fra Eritrea, siger, at gruppens situation er blevet betydeligt forværret i den sidste tid, efter at regeringen har standset udstedelse af visa og har arresteret asylansøgere.
– Vi er dødtrætte af regeringens ophidselse imod os og ønsker, at staten Israel skal behandle os humant og forelægge vores anmodning for FN. Nu har vi et frygteligt valg – mellem at gå i fængsel eller vende hjem, siger Yamane.