Syriske fredsdrøftelser i Geneve mens borgerkrigen raser videre

Fredsdrøftelserne i Geneve mellem repræsentanter for den syriske regering og oppositionen fortsætter, men det er som om parterne taler forbi hinanden, mens borgerkrigen raser videre.

I Geneve er det lykkedes FN-mægleren Lakhdar Brahimi at bringe de to sider sammen for at drøfte muligheden af at danne en overgangsregering, og parterne ventes nu at skulle mødes med
amerikanske og russiske udsendinge for at presse de to syriske grupper til at afbryde dødvandet mellem dem.

Ifølge Brahimi har han brug for “en masse hjælp udefra” for at give fredsdrøftelserne fremdrift og få de to syriske delegationer til at drøfte substantielle anliggender.

Oppositionen slår til lyd for en FN-overvåget våbenhvile.

En talsmand for oppositionen, Louay Safi, siger, at hans gruppe har fremlagt et forslag om at danne en overgangsregering, og at forslaget omfatter udvisning af udenlandske krigere, uanset hvilken side de støtter.

Kort efter sagde den syriske viceudenrigsminister, Faisa lMekdad, at oppositionen havde “misbrugt” mødet ved at aflede opmærksomheden fra nødvendigheden af at bekæmpe terrorisme.

Fra Syrien rapporteres, at præsident Bashas Assads styrker og Hizbollah-krigere har øget deres angreb på den strategisk vigtige grænseby Yabroud som led i en ny offensiv mod oprørsstyrkerne.
Natten igennem har der været sammenstød mellem Assads styrker og oppositionen i udkanten af Yabroud.

Oprørsstyrkerne prøver at bringe en afslutning af Assad-familiens herredømme igennem 40 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: