Ny præstefamilie i Kvaglund Kirke

s2_jakobwnielsenEfter fire år som præst i Jerusalem skal Jakob Wilms Nielsen nu være sognepræst i Esbjerg.

Jakob Wilms Nielsen, 35, er pr. 1. marts 2014 ansat som sognepræst i Kvaglund Kirke.

Jakob og Lise – med børnene Rebekka, Hannah og Andreas – har boet i Jerusalem, hvor Jakob var ansat af Israelsmissionen som præst i den danske kirke. Samtidig var Lise kirkens volontørkoordinator og menighedsmedarbejder.

Fejrede jødernes redning

Som dansk præst i Jerusalem tog Jakob W. Nielsen sidste efterår initiativ til at fejre 70 års jubilæet for redningen af de danske jøder.
Markeringen på Danmarksskolen i Jerusalem samlede dansk-fødte jøder, danskere i Israel og repræsentanter for Ordet og Israel, Dansk Jødisk Venskab og skolebørn.
Også den danske ambassadør, Jepser Vahr og Udfordringens korrespondent, Richard Oestermann deltog i fejringen.

Troens jødiske rødder

– Der var så meget godt ved at være i Israel, at det er svært at fremhæve noget som det allerbedste. Men det har været godt at være afsted som familie. Vi har haft meget tid til hinanden og har i mange situationer ”kun” haft hinanden, og det tror, jeg har gjort noget godt for vores familie.
Og så har det været godt at komme lidt på indersiden af den israelske kultur. Vi har været en del af lokalområdet, hvor vi boede, og fået gode venner der.
Og så har det været stort at vise mange danske kristne en lille del af de jødiske rødder for vores kristne tro, fortæller Jakob.

Præstefamilien

Lise er cand. mag i Nordisk Litteratur og Musik, og hun skal nu i gang med at søge gymnasielærerstillinger i området.
– Børnene har taget det rigtig fint. Jeg tror, de lige præcis ikke er gamle nok endnu til for alvor at vide, at tingene kunne have været anderledes.
De var selvfølgelig lidt berørt af at skulle sige farvel til det kendte i Israel, men de har fra dag et været i godt humør, og jeg tror, at når de ikke er ældre, så er det vigtigste for dem at være der, hvor far og mor er og at de ser dem, uanset hvor det så er.
De er alle tre startet i de lokale skoler og børnehaver og siger hver dag, at det har været en god dag. Så det er vi meget taknemmelige for, fortæller Jakob.

Hvad vil Gud gøre i Kvaglund Kirke?

– I Esbjerg glæder vi os til at falde til i lokalområdet og lære folk at kende der. Og så er jeg personlig vildt spændt på, hvad Gud vil gøre i Esbjerg og Kvaglund kirke de næste par år, fastslår den kommende sognepræst.
Også i Kvaglund Kirke glæder man sig til, at Jakob tiltræder som præst og familien bosætter sig i præsteboligen.
Jakob W. Nielsen efterfølger Jens Fischer-Nielsen, som går på pension efter mere end 15 år som sognepræst i menigheden.