God og troværdig rock

s22_CD_epicDette er et rock-album. Man kan godt blive snydt ved de første takter i første nummer, Arise, men tag ikke fejl. Dette er en rockband, der spiller melodisk, storladent, tungt og moderne.

Brødrene Aaron og Jesse Stone udgør sammen med Jeremiah Austin og Tanner Morita ’My Epic’. Albummet Behold er bandets fjerde udspil, og det er godt. My Epic er svære at sætte i bås. På ’Behold’ har de både de tunge rock-sange og mere melodiske ballader, og der er et par eksempler, hvor sangene får næsten lovsangsfornemmelse. My Epic mestrer det hele. Det er både troværdigt og helt igennem i orden.
Sangen ’Arise’ er en stor hyldest til Gud for hans storhed og majestæt, og flere af de andre sange drejer sig om dette tema. Andre sange igen, fx ’Liturgy’, er personlige sange om at skrive en sang, som behager Gud. My Epic kommer også omkring store eksistentielle spørgsmål som sorg og død og det at møde Gud midt i det hele.
En gang imellem kan man komme ud for kristne bands, som forsøger at presse et tekstunivers ned i en musikgenre, som i udgangspunktet ikke hører hjemme i genren. Derfor kan det komme til at virke påtaget eller unaturligt, og det bliver anstrengende at høre på i længden.
My Epic er lidt ude i samme ærinde, men hvor andre fejler, lykkes det for My Epic at levere en god, vellydende og fremfor alt troværdig samling sange, som er interessante og vedkommende. Både form og indhold er stærkt. De lyder godt og alsidigt rent musikalsk, men har også et klart budskab og leverer det i overensstemmelse med det udtryk, de kommer med. Så hvis du er til god rockmusik, så er My Epic værd at tjekke ud.
Torben Schmidt