Gud med os

Af Henriette Lundbak Schousboe  Udsendt som volontør af Impact
Af Henriette Lundbak Schousboe
Udsendt som volontør af Impact

Det kan være svært at passe perfekt ind i et fællesskab. På et og samme tidspunkt kan man føle sig som en del af fællesskabet, men også langt fra de andre. Det er svært at passe ind i alle relationer, selvom man forsøger. Spørgsmålet er bare, om det virkelig er så svært, som man gør det til?

Sådan følte jeg det efter ankomsten til børnehjemmet Emmanuel i Honduras. Emmanuel betyder Gud med os; hvilket mærkes! Det er et stort fællesskab, hvor min personlighed ikke er den afgørende, og slet ikke i starten. Muligheden for at komme tæt på fællesskabet var der, men tvivlen nagede mig. Ville jeg nogensinde blive en rigtig del af dette fællesskab?

Ofte har man det sådan, når man ankommer til et ukendt land. Et helt nyt sted, hvor det er svært at føle sig hjemme – for det tager tid. Dagsrytmen er til at finde, men fællesskabet – er det lige så let? Børnene leger, og de store piger sludrer – fællesskabet er ikke til at overse! En krammer fra børnene hver dag signalerer, at jeg er velkommen, men betyder det, at jeg er en del af deres fællesskab?

Om søndagen var der fyldt i kirken, hvilket viser, at Gud er med os på Emmanuel! En af sangene gjorde indtryk på mig – Holy Holy, der beskriver, hvor stor Gud er! Først sang vi på engelsk, derefter på spansk, hvor endnu flere børn og unge sang højt og tydeligt med. Her slog det mig! Jeg har svært ved at kommunikere med de andre, fordi vi ikke taler samme sprog, men vi går den samme vej. Vi tror alle på den samme Gud, om man så er opvokset på Emmanuel eller kommer fra Danmark.

Gud er med på Emmanuel hver dag. Han fik mig til at indse, at jeg i forvejen er en del af hans fællesskab. Det er jeg taknemmelig for! Det handler ikke om at være perfekt, men om at være sig selv og tro hans ord. Vi vil altid være en del af hans fællesskab. Der er ingen grund til at føle sig udenfor, for Gud tager sig af os. Det er slet ikke så svært at passe ind i fællesskabet, for vi er allerede i fællesskabet. I hans øjne er vi perfekte, og ingen skal føle sig udenfor!