Sangskriver-netværk udgiver 3 nye lovsange

s23_One Cover Final BIG 2400I 2011 satte Joachim Hejslet Jørgensen og Torben M. Schmidt sig sammen. De havde begge en vision om at samle musikere og sangere fra kirkerne i Aalborg. Nu, snart tre år senere, er det blevet til seks workshops i Aalborg Lovsang – Sangskriver Netværk, samt tre liveoptrædender.

Mere end 30 personer fra 9 kirker i Aalborg og omegn har indtil nu deltaget i projektet med at spille og skrive sange. Det er blevet til mere end 20 nye sange, hvoraf flere af dem allerede bruges i kirkerne i Aalborg.
Lene og Søren Aagaard fortæller:
– Vi tilmeldte os og anede egentlig ikke helt, hvad sådan en workshop indebar. Vi vidste bare, at dette måtte prøves! Først og fremmest elsker vi at synge, og pludselig var der en gruppe mennesker med forskellige gaver indenfor sang og musik, og man fik følelsen af, at her er der ingen begrænsninger.
– Det var helt tydeligt at mærke, at Guds ånd var til stede iblandt os. Alle var åbne og ville hjælpe med at få lavet nogle gode sange til Guds ære. Selvom vi ikke kendte en del af de andre deltagere, havde vi en reference igennem vores fælles tro, og vi havde det sjovt og godt sammen.

Flere kirkebaggrunde giver bedre lovsang

En anden deltager, Elsebeth Torp Dørken, er også begejstret:
– At være en del af Aalborg lovsang, er en fantastisk oplevelse, hver gang vi mødes. Der er en stor åbenhed overfor hinanden og en stor frihed til, at alle kan komme og bidrage med det, de nu kan.
Hun er glad for sammenslutningen af folk fra forskellige kirkesammenhænge:
– Det at vi er sammen fra mange forskellige kirkesammenhænge gør, at sangene bliver anderledes end det, vi hver især normalt ville skrive; og det er virkelig interessant at se, hvad der kommer ud af det. Jeg oplever det som en kæmpe velsignelse at være med i Aalborg Lovsang og stå sammen, uanset kirkesammenhæng, om at skrive lovsange og tilbede vores himmelske Far.
Aalborg Lovsang udgav sidst i januar de første tre singler under titlen 1. EP’en sætter ord på den enhed, som findes hos Guds folk. ”Håber på dig” har fokus på at prise Guds lam for frelsen og det håb, vi ejer i Ham. ”Længere end ord” kalder Guds folk til at være et handlingens folk, som går til de mennesker, de er iblandt. Man kan læse mere om projektet på aalborglovsang.dk.
Henrik