Oscar- vinder sagde tak til Gud

s24_Matthew Mcconaughey thanks God at the OscarsModig erklæring fra Matthew McConaughey i Hollywood.

Hollywood-stjernen Matthew McConaughey, 44, takkede først Gud, da han sidste søndag modtag en Oscar for årets bedste skuespillerpræstation for sin rolle som Ron Woodroof i ”Dallas Buyer’s Club.”

”Der er tre ting, som jeg har brug for hver dag. En af dem er nogen at se op til, en anden er noget at se frem til, og en tredje er nogen at efterfølge,” sagde han i optakt til, at han foran det verdensomspændende publikum ville give æren til Gud.
”Først og fremmest vil jeg gerne takke Gud, fordi det er ham, jeg ser op til.
Han velsigende mit liv med muligheder, som jeg ved ikke kommer fra mig selv eller fra anden menneskelig hånd.
Han har vist mig, at det er et videnskabeligt faktum, at taknemmelighed vender tilbage igen. Med afdøde Charlie Lawtons ord, der sagde, ”når du får fat i Gud, så får du en ven, og denne ven er dig selv”.
(Denne lidt kryptiske sætning kan forstås sådan, at når du får fred med Gud, så får du også fred med dig selv. Du bliver ven med dig selv.)
McConaughey overraskende og modige tak til Gud ved Oscar uddelingen har vakt både mishag og glæde. Der blev ikke umiddelbart klappet af det overraskede verdslige publikum.
Men flere har givet udtryk for anerkendelse, bl.a. Texas’ guvernør Rick Perry.
I ”Dallas Buyers Club,” spiller McConaughey den virkelige Texas cowboy Woodroof, der er diagnosticeret med aids og kun har 30 dage tilbage at leve i.
Matthew McConaughey har medvirket i en lang række film. Bl.a. A Time to Kill, Contact, Amistad, The Newton Boys, U-571, Dragejægerne, Thirteen Conversations About One Thing, The Wedding Planner, How to Lose a Guy in 10 Days, Tiptoes, Sahara, Så Flyt Dog, We Are Marshall, Tropic Thunder, Forfulgt af eks’erne, Magnum.
I 2005 udråbte magasinet People McConaughey til den ”Mest Sexede Levende Mand”.
Han har været kæreste med skuespillerinderne Sandra Bullock, Ashley Judd, Salli Richardson og Penélope Cruz. Hans nuværende kone er brazilianske Camila Alves.
Henri