Nu er det slut, Ruth

s2_Ruth og den nye mandMoses Hansen m.fl. er chokeret over, at Ruth Evensen vil gifte sig igen – med ex-manden som forlover.

– Her skilles vandene, fastslår korsfareren Moses Hansen og evangelisten Johny Noer i et åbent brev til Ruth Evensen og Faderhuset.

Årsagen er, at Ruth Evensen den 7. marts udsendte en meddelelse om, at hun og Knut har opløst deres ægteskab og at hun nu vil gifte sig med en anden. Det, der imidlertid for alvor har bragt sindene i kog er, at Knut åbenbart påtager sig skylden for ægteskabets sammenbrud og har tilbudt at føre sin tidligere kone op til den kommende ægtemand.
Moses og Johny skriver:
”Da I har betragtet os som fædre, og har søgt vejledning, må vi med meddelelsen vedrørende Knut og Ruths skilsmisse, erklære, at HER SKILLES VANDENE.
Allerede for få uger siden har vi fået information om jeres beslutning, at Knut skal føre sin ex-hustru “op ad gulvet” for at bortgifte hende til en anden mand.
Om en sådan handling kan vi kun sige, at den står beskrevet i 1. Kor. brev 5:1, at en utugts-synd af lignende art … “end ikke findes blandt hedningerne.”
Som i Noas dage skal det være ved Menneskesønnens komme: “De skal gifte sig og bortgifte” … hvilket helt bogstaveligt sker her. (Mattæus 24:38).
Da vi regner med at tale for døve ører, beder vi inderligt til Gud, at så mange som muligt må blive reddet ud af det sekteriske fangebur, hvori de i “Faderhuset” er indespærret.
(Denne erklæring bringes også på vore respektive hjemmesider).
Med faderlig hilsen Johny Noer og Moses Hansen.”

Forstå det, hvem der kan

Ruth Evensen skrev selv i en meddelelse den 7. marts:
”Knut og jeg har opløst vores ægteskab og fortsætter som bedste venner med samme venskabskreds. Det er en god anledning til at se, hvem der er vores venner, og hvem der kontakter os for at få mere at vide fra kilden.
Jeg har fundet min soulmate i Lars Kristiansen og hedder nu snart Fru Kristiansen.
Vi holder bryllupsfest den 31. maj på Bandholm Hotel. Knut vil følge mig op og gi’ mig til Lars og holde bryllupstalen. Ja, forstå det, hvem der kan! Det er ikke noget for de religiøse!
Det er en ny tid! Det er en tid for fred og forsoning, og vi rækker ud til alle, som ønsker at slå en streg over fortiden og se fremad.
Ruth Evensen.”

Dominerende lederstil

Ruth Evensen har en baggrund som bl.a. frisør og sekretær, men fik en platform i kristne kredse, da hun sammen med Knut Evensen grundlagde frikirken Faderhuset, og senere lod Knut indsætte hende som den ledende pastor. Det førte til en splittelse, hvor bl.a. Brita Krarup forlod fællesskabet.
Endnu mere omtale – og endda gadekampe – opstod der, da Faderhuset overtog hvepsereden Ungdomshuset, som var beboet af autonome unge. Selv om politiet fik sat de unge ud, skabte det metervis af dårlig omtale, som skadede alle frikirker og aktive kristne.
Efter at have drevet et kollektiv i Københavnsområdet flyttede gruppen omkring Ruth til Lolland, hvor de købte Bandholm Hotel. Ruth oprettede også Frihedspartiet, som dog aldrig fik større opbakning.
I medierne har det også fyldt en del, at hendes datter Sofie har udgivet en bog med titlen ”Ondskab” om sin mor og forsøgt at få omtale i medierne for sin kampagne imod moderen. Ruth har svaret igen med en anden bog.
En trofast gruppe har dog holdt fast ved Ruth som leder. Og de stilles nu overfor endnu en test på deres loyalitet.
Det har været svært for en del tilhængere at skelne mellem en – åbenbart bibelsk karismatisk kristendom og en dominerende leder, som påberåbte sig åndelig autoritet. Men da hun nu helt tydeligt sætter sig udenfor en bibelsk kristen livsstil, vil det formentlig afsløre for selv de trofaste, hvad der er kød, og hvad der er ånd.