Narkoman ledte 100.000 til omvendelse og tro

Steve Hill
Steve Hill

Ildsjælen i den store Pensacola-vækkelse er død. Han gav sig helt. 

Steve Hill, som var hovedprædikant ved den store Pensacola-vækkelse i USA, døde den 9. marts efter længere tids sygdom, kun 59 år.

Steve Hill ledte over 100.000 til omvendelse og tro ved Brownsville-vækkelsen i Pensacola. Den begyndte i juni 1995 og var på sit højeste i 1996 og 1997, hvor der blev holdt møder næsten hver aften med hundredvis af folk i kø for bare at få plads.
Steve Hill var kendt for sine helhjertede taler. Han gav sig selv fuldstændig og brød ofte sammen i gråd, når han opfordrede til omvendelse.
Selv havde han været narkoman i ti år, efter at hans familie vendte hjem til Alabama fra Tyrkiet, hvor hans far var udsendt som militærmand.
Det gik stødt nedad bakke for Steve, som fik flere domme for narko og kriminalitet.
I 1975 havde han en nærdødsoplevelse efter en overdosis. I tre dage svævede han mellem liv og død. Så blev han opsøgt af en luthersk præst, som tilbød at bede for ham.
Da Steve kaldte på Jesus for at blive frelst, ophørte hans kramper, og han kom sig og var derefter fri for afhængigheden af narko.

David Wilkerson

I stedet for at komme i fængsel for sine tidligere kriminelle handlinger kom han nu i genopretning hos Teen Challenge, der var oprettet af David Wilkerson (”Korset og springkniven”).
Han gik derefter på bevægelsens bibelskole, hvor han mødte Jeri Larson, og de blev gift i 1979. Begge gik ind i fuldtids tjeneste med at forkynde det kristne budskab til især de udstødte og mislykkede.
Efter at have arbejdet forskellige steder i USA rejste de til Argentina, hvor de bl.a. oprettede syv nye menigheder.

Redskab til vækkelse

På Fars Dag i 1995 var han inviteret til at tale i Brownsville Assembly of God i Pensacola, Florida. Så brød en vækkelse ud og tiltrak i de kommende fem år i alt fire millioner besøgende fra 140 lande. Det blev den længste række vækkelsesmøder i USAs historie, kun overgået af Toronto-vækkelsen i Canada. Masser af mirakler skete. Men det vigtigste ved Brownsville-vækkelsen var for Steve, at mindst 100.000 mennesker omvendte sig fra synd og valgte at følge Jesus.
Steve Hill gav sig fuldstændig. Han prædikede fire dage om ugen i fem år, selv om hans krop var delvist ødelagt af narko-tiden. Bagefter holdt han kampagner i mange amerikanske stater og i udlandet. Han talte også i Århus og i København til Awake i 2003.
Han oprettede Heartland kirken og bibelskolen i Texas og var ledende præst, indtil han i 2012 måtte stoppe på grund af kræft.
Han følte gennem de 34 år, han fik mulighed for at prædike, en stor byrde for at bringe mennesker til den frelse, han selv havde oplevet, da han var tæt på at dø.
Ofte trådte han væk fra menneskemængden for at give et opmuntrende ord til et lille barn eller for at bruge et par minutter til at bede med en narkoman, en prostitueret eller et bandemedlem. Han prædikede ved enhver lejlighed, og hvad enten det var ved et bryllup, en eksamen eller en begravelse, gav han en opfordring til at komme til Jesus og blive frelst, inden det var for sent.