Elever lever scenedrøm ud

I januar opførte elever på Skovbo Efterskole musicalen ’We Have a Dream’.
I januar opførte elever på Skovbo Efterskole musicalen ’We Have a Dream’.

Efterskolernes Musikfestival samlede 1400 unge fra hele Sjælland på Skovbo Efterskole tirsdag d. 20. maj, hvor hele 55 elevbands spillede op til en fest.
Når kendte danske musikere i juni optræder på Roskilde Musikfestival, vil nogle af dem måske have erfaring fra en efterskole i bagagen. Rundt om på de danske efterskoler arbejdes der med at leve musikdrømme ud. Et godt eksempel er Efterskolernes Musikfestival, hvor omkring 1400 unge fra cirka 20 efterskoler fik en oplevelse af at give den gas på en scene foran mange mennesker, men de mærkede også presset ved at levere en vare.
– Og så er der øveprocessen. At man ikke bare øver for at øve, men for at skulle spille for nogen. Ikke bare ens forældre, som måske klapper, ligegyldigt hvad man gør! siger Markus Fabricius, der er en del af et team på tre lærere, som stod for arrangementet.
Arrangementet bød også på boder og stande med mad, kunst, armbånd og ansigtsmaling. Festivalen sluttede med en koncert af musikeren Gregersen, som slog igennem, da han og filminstruktøren Hella Joof komponerede sangen ’Hvis det er dig’ til hendes film ’Sover Dolly på ryggen’. Sangen blev et hit på YouTube med 50.000 afspilninger,
Bag Efterskolernes Musikfestival står et netværk af sjællandske efterskoler, såvel skoler med særligt fokus på musik, som idrætsefterskoler og mere almene efterskoler. Normalt går værtsskabet på tur, men dette var anden gang i træk, at Skovbo Efterskole lagde lokaler og græs til det store arrangement.
LØJ