IPSICC

Frikirkepræst blev borgmester

Eik Bidstrup
Eik Bidstrup

Og måske ender Eik Bidstrup også i Folketinget.

Som ung kristen i Rønne på Bornholm var Eik Bidstrup venstreorienteret.

Var hans politiske drømme fra dengang blevet til virkelighed, ville han nok have oprettet et nyt ”kristent pacifistisk arbejdeparti”.
Men det blev ved drømmene, og efter Eik Bidstrups eget udsagn er han i dag ”blevet klogere”.
I hvert fald er han nu blevet borgmester i Dragør kommune på Amager.
Og det havde han nu heller ikke lige forestillet sig, da han forud for sidste års kommunevalg gik med til at opstille på den lokale Venstre-liste som nr. 3.
Han var nemlig frikirkepræst med en teologisk master-uddannelse fra Mariager Højskole og et kristent universitet i Australien.
Først arbejdede han 10 år i Vestjylland, hvor han sammen med lokale folk fik banket den lokale pinsekirke op fra en håndfuld til et halvt hundrede medlemmer. Og senere var han to år præst i København, hvor han var med til at plante en ny frikirke på Amager.
Her blev familien imidlertid ramt af en tragedie, da hans hustru, Kezia Camilla, for to år siden fik en blodprop i hjernen.
Det vendte op og ned på alting, og Eik måtte stoppe som præst. Familien måtte gennem en vanskelig tid, men i dag er hustruen kommet sig over blodproppen.
Eik blev efter en pause direktør for en indendørs legepark, men projektet måtte opgives igen. Og så kom alt det politiske.
Som nævnt var han kun nummer tre på Venstres liste, og der var ikke så stor ”risiko” for, at han kom i byrådet.
Men kort før valget sprang spidskandidaten fra på grund af stress. Og nu kom Eik så pludselig frem i spidsen.
Fra starten lagde han ikke skjul på, at han var kristen og havde været frikirkepræst. Han havde valgt, at han ikke ville skjule, hvem han var, og hvad han troede på. Og ærligheden gav respekt.
I det politiske slagsmål om borgmesterposten blev der to gange fundet en borgmester, hvorefter flertallet igen smuldrede. Men tredje gang blev et flertal enige om Eik Bidstrup som borgmester. Og det holdt.
Så pludselig var den tidligere frikirkepræst chef for 1200 ansatte og en snes byrødder.
Selv om man i politik hele tiden skal regne med, at politiske modstandere – og nogle gange også ens egne – lurer i kulissen på at overfalde én, så trives Eik med det politiske arbejde, som han synes er meget spændende.
I partiet Venstre vil han gerne støtte den fløj, som kaldes Højskole-Venstre i modsætning til den meget liberale fløj, som Fogh var repræsentant for.
Højskole-Venstre lægger vægt på de kristne værdier, og Eik håber at den fløj må blive stærkere igen. Nu gælder det foreløbig de fire år som borgmester frem til næste valg, men det er ikke udelukket, at Eik også stiller op til folketinget.