Palæstinensisk leder: ‘Måske Israel selv iscenesatte kidnapningen?’

Den palæstinensiske udenrigsminister, Riad al-Malki, har i en udtalelse om kidnapningen af de tre israelske teenagere sagt, at “det er muligt at Israel har iscenesat kidnapningen som påskud til at foretage miltæroperationer mod Hamas og den palæstinensiske enhedsregering”.

Hans udtalelse er ikke blevet kommenteret fra israelsk side, og bliver det næppe heller.

Den er som en hån mod de tre bortførtes forældre og hele det israelske samfund.

Eftersøgningen fortsætter ufortøvet, nat og dag, men det er, som om de tre drenge er sunket i jorden. Titusinder af israelske soldater foretager husundersøgelser og undersøger huler, men er ikke kommet nogen vegne, efter ti dages indsats.

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas siger, at Israels fortsatte kampagne mod Hamas på Vestbred-området vil kunne medføre en voldsopstand, som ikke vil kunne kontrolleres.

Abbas har til en israelsk politiker, Zehava Gal-On, leder af Meretz-partiet, sagde, at Israels fortsatte destruktive aktioner, omfattende skydning i koldt blod af uskyldige palæstinensere, mens Ramadan er om hjørnet, og situationen i den palæstinensiske gade er eksplosiv, blot kan antænde Vestbredden.

Han fremsatte udtalelsen efter en protestdemonstration i Ramallah, som udvikledes sig til voldshandlinger. Unge palæstinensere kastede sten og metalstænger mod en palæstinensisk politistation, og palæstinensiske sikkerhedsstyrker reagerede med at skyde i luften over demonstranterne.

Det kom tillige til sammenstød i Nablus og Ramallah ved det israelske militærs natlige søgen efter de kidnappede israelere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den israelske militæroperation har to mål: at svække Hamas’s greb på Vestbredden og lede efter de bortførte.

I Nablus dræbte israelerne en palæstinensisk mand ved navn Ahmad Famawi, 26, og man påstod, at israelerne havde dræbt en 30-årig mand ved navn Mohamed Attallah i Ramallah tidligt søndag morgen.

Famawi havde opført sig truende over for soldaterne, mens israelerne om det andet tilfælde har sagt, at Attallah blev drøbt i en kamphandling mellem palæstinensiske sikkerhedsfolk og palæstinensiske styrker, efter at det israelske militær havde forladt byen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Palæstinenserne har også oplyst om to andre dødsfald – drabet af den 15-årige Mohammed Dudin i landsbyen Dura, nør Hebron, tidligt fredag morgen, og om en palestinensisk mand, der døde af et hjerteanfald, da israelske styrker raidede hans hjem igår.

Statsminister Benyamin Netanyahu siger om disse tilfælde:
– Vi agter ikke bevidst at skade nogen, men vore styrker handler om nødvandigt i selvforsvar, og fra tid til anden er der er der ofre hos palæstinenserne som følge af vore soldaters selvforsvar.

Abbas har i weekenden gentaget sin opposition mod kidnapningen af de tre unge israelere som “uberettiget og uakceptabel”.