12 syriske soldater dræbt ved israelsk flyangreb

Borgerkrigen i Syrien er kommet uheldssvanger nær den syrisk-israelske grænse, og der er nu en farlig optrapning på vej, efter israelsk mening forårsaget af regeringstro styrker.

Den syriske organisation “Observatory of Human Rights” oplyser, at “mindst 10 syriske soldater er blevet dræbt ved israelske raids mod syriske militærstillinger på Golan-højderne. Ifølge denne kilde har israelske fly ramt mindst to tanks og ødelagt to artilleribatterier.

Det israelske angreb var en gengældelsesaktion, efter at en teenager på israelsk side var blevet dræbt ved et angreb fra Syrien.

En israelsk militærtalsmand siger, at det israelske luftvåben som mål havde ni syriske militærstilliner i en reaktion på tidligere angreb fra Syrien hvorunder den israelske teenager blev dræbt og to israelske civilpersoner blev sårede.

Dette er den mest seriøse optrapning ved den syriske våbenhvilelinje siden Yom Kippur-krigen i 1973.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon siger, at “Damascus vil betale en høj pris for at have hjulpet militante aktivister med at skade den jødiske stat”.

En israelsk militær kilde siger, at Israel ikke har til hensigt at optrappe situationen og vil koncentrere dets bestræbelser på den massive eftersøgningsoperation for de tre kidnappede unge israelere.

En israelsk militær talsmand, oberstløjtnant Peter Lerner, siger, at angrebet fra Syrien var en “uprovokeret aggressiv handling mod Israel, og at militæret ikke vil tillade noget forsøg på atbryde Israels suverænitet og vil handle for at sikre Israels borgere”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israel, der teknisk set stadig er i krig mod Syrien, tog 1200 kvadratkilometer af Glolan-højderne under seks-dages krigen i 1967 og annekterede senere området, hvilket aldrig er blevet anerkendt af det internationale samfund. Omkring 510 kvadratkilometer af plateauet er forblevet under syrisk kontrol.

I det forløbne år har Israel angiveligt udført en række raids mod syriske og Hizbollah-mål, men har aldrig officielt vedgået dette.

Den israelske militæranalytiker, Ron Ben-Yshai, siger, at det endnu er uklart, hvem der dræbte den israelsk teenager, men alle tegn peger mod en gruppe, som er alliereret med Assad.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Syrien vil reagere på de israelske angreb mod dets baser, siger Ben-Yshai. Det vil ikke gøre det direkte, men gennem dets stedfortrædere.