Israel forlænger våbenhvilke – Hamas fortsætter skydningen

Israels sikkerhedskabinet har stemt for en forlængelse af en humanitær våbenhvile med Hamas, men kort tid efter regnede det med raketter fra Gaza-striben mod byer og bebyggelser i det sydlige Israel.
Raketterne var afsendt mod Ashkelon, Ashod, Petah Tikva og Gedera. “Iron Dome”-luftforsvarssystemet opfangede en raket over Ashkelon og en over Ashdod.

Forlængelsen af våbenhvilen er på 24 timer, der udløber kl. 20 i dag. Sikkerhedskabinettet afviste imidlertid den amerikanske udenrigsminister John Kerrys plan for en ugelang forlængelse.

Som led i våbenhvilen vil den israelske hær fortsat kunne lede efter og ødelægge Hamas’ angrebs-tunneller.

USA´s udenrigsminister Kerry har i Paris mødtes med EU’s udenrigschef, Catherine Ashton, og udenrigsministrene fra Frankrig, England, Tyskland, Italien, Tyrkiet og Qatar for at fremme en våbenhvile. USA afviser at forhandle med Hamas, idet det opfatter organisationen som en terroristgruppe.

Tidligere i går gik Israel med til en 4 timer lang forlængelse af våbenhvilen på 12 time, til trods for, at Hamas og Islamisk Jihad afviste dette

På regeringsmødet stemte følgende for forslaget om en forlængelse: statsminister Benyamin Netanyahu, forsvarsminister Mose Ya’alon, finansminister Yair Lapid, justitsminister Tzipi Livni og kommunukationsminister Gilad Erdan, mens følgende stemte imod: udenrigsminister Avigdor Lieberma, økonominister Naftali Bennett og minister for intern sikerhed, Yitzhak Aharonovich.

Israels premierminister Netanyahu og forsvarsministeren bekendtgør våbenhvilen.
Israels premierminister Netanyahu og forsvarsministeren bekendtgør våbenhvilen.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

I løbet af lørdagens stilstand lykkedes det hæren at afsløre fire nye tunneller.

En talmand for Hamas, Sami bu Zhar, siger, at Hamas ikke vil acceptere en våbenhvile, som ikke omfatter fjernelse af styrker fra Gaza.
– Enhver humanitær våbenhvile vil være uacceptabel, hvis den ikke omfatter en israelsk militær tilbagetrækning fra Gaza og ikke tillader beboerne at vende tilbage til deres hjem og evakuere de sårede, sagde han.

Imens er antallet af dræbte palæstinensere nået op over 1000, mens antallet af dræbte israelske soldater er på 42.

Israels nye præsident, Reuven Rivlin, fortsætter, hvad hans forgænger, Shimon Peres, gjorde  – at aflægge kondolencebesøg hos pårørende til dræbte soldater.

I Gaza blev våbenhvilen brugt til at købe forsyninger og til at udgrave 146 lig af ruinerne.

Ifølge ubekræftede forlydender vil Hamas underskrive en våbenaftale med Nord-Korea for at genopbygge dets missilarsenal.