Amie var faderløs

Amiee Aitkins ved, hvad det vil sige at være faderløs. Men Gud blev en Far for hende og gav hende en god familie.
Amiee Aitkins ved, hvad det vil sige at være faderløs. Men Gud blev en Far for hende og gav hende en god familie.

Amies mor var alkoholiker og kunne ikke tage vare på sine seks børn. Derfor blev Amie fjernet af myndighederne og anbragt på et børnehjem – indtil en god familie adopterede hende.

I sommers var Amie Aitken på turné i Danmark – bl.a. på SommerOase og en bibelcamping på Bornholm!

Og den 26-årige sangerinde nød at se den danske natur med tog og båd tværs over Danmark til Bornholm, fortalte hun.
Amie Aitkin kommer fra Glasgow i Skotland og hun er formentlig på vej til en international karriere. Men hendes liv begyndte alt andet end godt.

Forsømt barn

– Min mor var alkoholiker og kunne ikke tage sig af os børn. Vi var seks. Jeg var den yngste, fortæller Amie til Udfordringen.
– Allerede da jeg var tre år blev jeg fjernet fra min familie og anbragt på et børnehjem, og jeg nåede at være hos tre forskellige plejefamilier i løbet af de første år.
Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan mit liv var blevet, hvis jeg var vokset op på den måde, fortæller Amie, mens hun slukker tørsten efter sin koncert på SommerOase med en flaske koldt kildevand.

Faderløs og moderløs

I teltet kommer hendes nye danske fans og spørger hende om at skrive sit navn på den cd, som hun netop har udgivet: ”Audience of One.” Et ordspil, der hentyder til, at der altid er én, der lytter – nemlig Gud – også selv om man er forladt og faderløs.
– Jeg kender ikke min biologiske far. Men jeg ved jo, at jeg nok var resultat af et one-night-stand. Et tilfældigt møde.
Så jeg har opgivet af finde min far, som jeg aldrig har kendt. Min mor døde af sit misbrug, da jeg var seks år. Mine tre ældre brødre har været i fængsel, og min søster blev gravid i en alt for tidlig alder.

Så taknemlig!

– Jeg er så taknemlig for, at jeg som seks-årig blev adopteret af en kristen familie, som gav mig al den kærlighed, jeg havde brug for. Det er dem, jeg betragter som min mor og far.
Jeg fik et rigtigt hjem og en rigtig familie, siger Amie.
I den nye familie voksede Amie op med fællesskabet i kirken, hvor der blev sunget meget. Og hun fik selv lyst til at synge og begyndte også at skrive tekster.
– Da jeg var 13 år, spurgte jeg om at blive døbt. Jeg forstod, at troen ikke kun handlede om, hvordan jeg følte, men om at tro på, hvad Gud havde gjort for mig, siger Amie.
Efter gymnasiet gik hun tre år på lærerseminariet. Hun har i fire år uddannet sig i ”pastoral care”, og arbejder som social- og familiemedarbejder ud fra en skotsk kirke.
– Alene i Storbritanien er der 50.000 børn uden et fast hjem. Jeg føler med disse børn, og jeg tænker på, at der er 50.000 kirker i Storbritanien. Så hvis blot en familie i hver kirke ville adoptere et barn, så ville de alle få et hjem, siger Amie om sin hjertesag. Hun arbejder sammen med organisationen ”Home For Good”.

Amie møder fans på SommerOase i Odder.
Amie møder fans på SommerOase i Odder.
Professionel

Det er kun et år siden, at Amie startede sin professionelle karriere som sanger og sangskriver.
Efter en lille akustisk tur rundt i Skotland samlede der sig en lille, men trofast fangruppe omkring hende. De hjalp med at betale for hendes første studie-indspilning.
Herefter fik hun lov at optræde sammen med kunstnere fra USA og England, bl.a. Ian White. Selv er Amie påvirket af kunstnere som Jimmy Needham, Sara Bareilles og Emeli Sande, fortæller hun.
Amie synger og spiller en blanding af iørefaldende pop-soul melodier, og hendes tekster er med vilje tankevækkende.
Hendes første singler i radioen var Meet My Maker (Mød min Skaber) og This I Know. De har været spillet i BBC Radio 2, samt i Holland, Australien, Amerika og Canada. “Audience Of One” har fået 4 ud af 5 stjerner og en meget positive anmeldelse i magasinet Louder Than The Music. I anmeldelsen kaldes Amie en strålende sangskriver med masser af potentiale.
Amies hjemmeside er: amieaitken.com og her kan man også købe hendes første cd.