Fire tegn på, at du er afhængig af at have travlt

Brady Boyd
Brady Boyd

Da hustruen til seniorpastor Brady Boyd fra Colorado Springs i USA en dag pakkede sin kuffert for at forlade ham, blev han klar over, at han havde haft for travlt. Derfor aflyste han alle aftaler – og skrev en artikel om afhængighed af travlhed.
I artiklen skriver Brady Boyd om fire ’røde flag’, som ofte forekommer hos folk, der har for mange ting i kalenderen:
1. Du føler, at du fungerer allerbedst, når du har mest travlt.
’Jeg ved, hvordan det føles at have succes. Jeg har ikke lyst til at trække stikket ud. Men hvis du er bange for tomme felter i kalenderen, skulle du måske ændre prioriteringer’, skriver Boyd.
2. Du er mere fokuseret på gadgets end på Gud.
Har du oplevet at glemme din telefon og har følt, at du ligefrem manglede en del af dig selv? Eller har du siddet med din Bibel og har forsøgt at bede, men mistet koncentrationen, fordi telefonen ringer, elller computeren minder dig om en ny mail? Stort rødt flag! Satan elsker det, når du er så optaget af tekniske ting, at din tid sammen med Gud virker kedelig.
3. Hvis du tit roser andre med: ’Nej, hvor har du travlt!’
’Jeg har den teori, at travlhed er noget, vi dyrker for at imponere andre’, skriver Boyd. ’Hvis jeg har travlt, betyder det, at jeg er en vigtig person, og så bliver andre imponeret. Det er derfor, jeg bruger så meget tid på at have travlt – det handler om at imponere dig, så jeg føler mig uundværlig’. Alle ønsker at føle sig uundværlige og nyttige, men det er et problem, hvis det bliver din identitet.
4. Hvis du ikke har tid til dine kære.
Det er nok det værste af alle tegnene, mener Boyd.
– Lad det ikke komme til de pakkede kufferter ved døren. Hvis du kæmper med travlhed, så begynd at gøre noget for at sænke farten og finde hvile allerede i dag.
Gud er ikke bare en fredfyldt person, Gud er i virkeligheden fred, siger Boyd. Når du og jeg sidder i Guds nærvær, sidder vi hos freden. Og når vi sidder der – virkelig sidder der stille og roligt – så går vi videre med en roligere vejrtrækning.
Hvis vi skal forvandles efter Guds billede, må vi satse på at leve efter Guds værdier og prioriteringer – og det indbefatter hvile. For en kristen handler identiteten nemlig ikke om, hvad man selv gør – men om, hvad Kristus har gjort for os.
Bodil