Skotsk rock fra Royal Foundlings

s22_CD_royal foundlingsAlbummet ”RUN” indeholder en god blanding af forskellig musik. Musikken er både rocket, akustisk og klassisk. Teksterne handler om, hvordan Gud kan forvandle liv.

Lader man blikket glide ned over listen med sangtitler, har man allerede fået en idé om, hvad det handler om: Titler som ”Give it up”, ”Run”, ”Rise up”, ”No reason to be quiet”, ”We believe” og ”At the foot of the cross” fortæller, at vi har at gøre med et band, som ønsker at sige tingene lige ud. Og titlerne skuffer ikke, ligesom rækkefølgen ikke virker spor tilfældig. Først med fokus på hvad ”jeg” bør gøre; give afkald, rejse mig op i hans navn og komme igang. Derefter rettes blikket mod Gud, som den der giver visioner, tro og frelse.
Royal Foundlings er et rockband – ingen tvivl om det, men albummet er tilpas varieret og appelerer også til ”ikke-så-inkarnerede-rock-lyttere”. Der er enkelte stille sange, som fx det smukke lovsangsnummer ”That’s my King”. Den verdenskendte salme ”How great Thou art” præsenteres på en helt ny måde. Her mixes rock og salmesang uden at ødelægge nogen af delene.
Musikkvaliteten er der ikke noget at udsætte på. De forskellige instrumenter mestres til fulde, og forsanger Dave Brackenridges stemme er rigtig god og suppeleres godt af bandets to kvindelige medlemmer.
Det er fedt at mærke bandets passion for Jesus, og deres formål er først og fremmest at fortælle verden, at Jesus ændrer liv. ”Han har ændret vores, og at se det samme ske for andre, er det der holder os i gang, dag ud og dag ind”, skriver bandet, som i januar 2013 gik på fuld tid. Siden har de levet af at afholde koncerter og har bl.a. turneret i USA. ”Run” er bandets tredje album og får herfra en varm anbefaling.
Royal Foundlings kan opleves live på lovsangsevent ”A Day of Praise” i Hillerød den 27. september.
Lisbeth