Visdom og begær

s22_swoope-sinema-1500Swoopes ‘Sinema’ er blevet rost bredt af mange anmeldere for sin dybde og musikalske kvalitet.

Albummet er lavet som en helhed, hvor det gennemgående tema er lyst og begær, og hvordan det i sidste ende leder til død i vores liv, hvis vi bliver slave af det.
Swoope er inspireret af Ordsprogenes Bog 7 og Jakobs brev 1:13-15 og synger desuden ud fra sin egen erfaring med begæret. Hvert nummer bliver enten begyndt eller afsluttet med en besked i telefonsvareren med Mya Desirae, (“My Desire”), altså begæret. Det er jo uden tvivl gennemført og sammenhængende lavet, men det kræver også, at man virkelig lytter til albummet for at få det hele ud af det. Men en god og kreativ ide.
Swoope har et stærkt budskab på hjerte, men jeg synes også, at denne forholdsvis store del med snakken i telefonen i længden godt kan blive lidt irriterende. Man bliver i tvivl om, om det er musik eller drama, man er vidne til. Disse små gimmicks på album er ofte meget fede de første par gange, men så bliver det også hurtigt lidt irriterende, som hvis en ven blev ved med at sige de samme sætninger hele tiden.
På den anden side er dette jo også et af kendetegnene ved Rap/Hip Hop-genren, så det vil jo i høj grad være en smagssag, om man kan lide dette fokus.
Når det er sagt, så er det på alle andre måder et gennemført og godt album, som velfortjent har fået mange anmeldere til at give det topkarakter. Musikalsk svinger det med super fed varieret, blød hip hop og sprød rap, og emnet om begær og vores valg i forhold til det er yderst vigtigt og relevant i dagens materielle overflodssamfund. Så bare af dén grund er det en god idé at få fingrene i dette album.
Henrik Engedal