God bedre Brighter

Brighter konferencen var både undervisning, fællesskab og lovsang - med fokus på det at være en ’Jesus-subkultur’.
Brighter konferencen var både undervisning, fællesskab og lovsang – med fokus på det at være en ’Jesus-subkultur’.

Konferencen i Randers havde temaet ’Subkultur’, og der var flere hundrede unge fra forskellige kirker, fortæller Daniel, som besøgte lejren sidste fredag.

– Det er så sindsygt, at man kan samle 400 mennesker om at lovsynge Jesus, siger Joachim, som var med på Brighter konferencen i Randers for 3. gang i år.

Det er ungdomskirken Skywalk, som arrangerer Brighter konferencen hvert år i efterårsferien.

Gensyn med venner
Frederik Nielsen fra Græsted er frivillig medhjælper på Brighter.
Frederik Nielsen fra Græsted er frivillig medhjælper på Brighter.

– Det er min 3. gang her på konferencen, og jeg er rigtig glad for at være her, fortæller Frederik Nielsen begejstret, imens vi sidder i den store stue, der er blevet stillet op med borde og stole til konferencen.
Frederik er lige startet på HHX. I sin fritid er han kasserer for Græsted Frikirke – og svømmetræner. Han er også frivillig medhjælper på Brighter 2014.
– Mødet med venner og efterskolevenner fra hele landet, der samles i Randers til konferencen, er fantastisk, siger Frederik og fortsætter: ”Det at være frivillig medhjælper giver også rigtig meget”.

Fordoblet på tre år

Frederik har været med, lige siden Brighter konferencen startede, og selvom det kun er tre år siden, er der sket en fordobling af antallet af deltagere.
Det første år var der omkring 200 tilmeldte. I år har der været omkring 400, og der har været endnu flere gæster til aftenmøderne.

Man lærer meget

– Lejren er meget hyggelig” starter Benedikte med at sige, og Emma indskyder: ”Det er også superfedt, at der bliver samlet så mange mennesker sådan et sted som her.”
Emma var med en enkelt aften sidste år, og Benedikte er med for første gang.
– Man lærer meget af talerne, der kommer, og fællesskabet er rigtig godt, siger Emma. Benedikte er enig og tilføjer ”Det er en rigtig god oplevelse!”
Emma er flyttet til Kolding fra Randers. Hun læser til dyrepasser og kommer i Apostolsk Kirke. Benedikte bor i Randers og går på 2. HF.

Sindsygt godt
- Brighter er sindsygt godt, synes Joachim fra Holstebro og Rasmus fra Roskilde. De er med i Brighters band, som laver atypisk lovsangsmusik.
– Brighter er sindsygt godt, synes Joachim fra Holstebro og Rasmus fra Roskilde. De er med i Brighters band, som laver atypisk lovsangsmusik.

Joachim Keller og Rasmus Smedstrup er begge to med for 3. gang, og de har stået for en del af musikken på Brighter.
Joachim er fra Holstebro. Han går på musikskolen MGK og arbejder ved siden af.
– Brighter er et sindsygt godt arrangement, siger Joachim og fortsætter: ”Det er så sindsygt at kunne samle 400 mennesker, der lovpriser Jesus”.

Forvandler mennesker

– Brighter er ikke til for bare at være en konference, men det er til for at forvandle mennesker. Målet med Brighter er, at det skaber en kultur, hvor det primære mål er at nå mennesker, siger Rasmus.
Han bor i Roskilde og arbejder på efterskolen Lindenborg som volontør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En oplevelse med Gud

Joachim sidder og tænker lidt, før han svarer på mit spørgsmål om, hvad han har fået med fra lejren.
– Det er en personlig oplevelse med Gud samtidig med, at fællesskabet er fantastisk, siger han. Rasmus sidder ved siden af og nikker til det, Joachim siger.

Elektronisk lovsang

Joachim er med i bandet, som han har været det i alle de tre år, han har været med på Brighter. Han forklarer, hvordan det tager meget tid og planlægning, når man skal stå for musikken på konferencen.
Rasmus tager ordet og forklarer lidt om elektronisk lovsang, som er et helt nyt koncept. De har brugt to uger på at lave det, og det blevet lavet for at vise, at lovsang ikke kun skal være med et ”almindeligt” band, som det plejer at være, men at lovsang kan være al slags musik.
Det blev lavet for at skabe en ny kultur, og målet med musikken er at nå mennesker.
Drømmen er også, at de atypiske former for lovsang vil blive spillet i almindelige diskoteker osv., netop for at flere mennesker kan høre om evangeliet gennem musikken.

Hjælp til Lazarus

Taleren Peter Read fra England fortalte om opvækkelsen af Lazarus fredag aften.
– Jesus sagde, at folk skulle fjerne stenen fra graven. Så kaldte han Lazarus ud og sagde til folk, at de skulle løsne hans ligklæder. Sådan skal vi også fjerne de forhindringer, der er, for at folk kan komme til tro på Jesus, sagde Peter Read.
Nu skal subkulturen fra Brighter så i gang med at hjælpe Lazarus’erne i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Af Daniel Lanting