”Almindelig” kristen skriver bog om Johs. Åbenbaring

s21_bruden og brudgommen i lyset af Johannes ÅbenbaringMona Nielsen udgiver sin anden bog på eget forlag.

Nogle mener, at man nærmest skal være profet – og i hvert fald teolog – for at udlægge Johannes Åbenbaring.

Men Mona Nielsen ligger ikke under for den slags. Hun kender sin bibel, og hun kender Jesus. Derfor har hun nu udgivet sin bog: ”Bruden og Brudgommen – set i lyset af Johannes Åbenbaring”. Bogen er udgivet på Århus Produktionsskoles grafiske værksted.
Det er Monas 2. bog. I 2012 udgav hun en personlig beretning om sin vanskelige opvækst – og vejen tilbage til troen. (Min vej til Guds faderhjerte.)
I sin nye bog fortæller hun personligt og engageret om, hvordan hun forstår Johs. Åbenbaring. Hun har udeladt de første tre kapitlers menighedsbreve, for hun er mere optaget af det profetiske ord om, hvad der skal ske nu og i fremtiden.
Men hvordan kan en lille kvinde som Mona tage fat på så stort et emne, som selv de store teologer nødigt vil udtale sig om?
Det er selvfølgelig også en stor mundfuld, men samtidig er Monas bog et godt eksempel på, at Gud åbenbarer sig for hvem, han vil. Jesus siger jo selv til den tids bibel-eksperter, farisæerne, at hvis ikke de bliver ligesom et barn, så kan de slet ikke tage imod og fatte Guds rige. Vi ved jo også fra Bibelen, at Gud forkaster det, der er noget, og ophøjer det, som ingenting er. Gud kan kun fylde tomme kar.
Det er ud fra denne barnlige tilgang, at Mona kaster sig over åbenbaringsbogens dybder.
Hun støtter sig dog bl.a. til en grundig gennemgang, som hun har fået på Ungdoms Med Opgaves DTS-bibelskole i Perth, Australien. Men da Mona er en meget følsom person, oplever hun også fx besøg af en engel, og jævnligt får hun ord fra brudgommen – dvs. Jesus – som taler til hende. Og store dele af bogen er meget personlig og mindre teologisk. Men de to ting skulle jo også gerne hænge sammen.
I stedet for at gå ind i Monas udlægning og tage stilling til, om det nu er den rigtige rækkefølge i endetidens begivenhedder eller ej, vil jeg hellere se på bogen som en lang samtale, hvor Mona fortæller en ven om alt det, hun personligt har oplevet med ”brudgommen” Jesus.
Engang kunne man kun få en sådan bog ud gennem et forlag, efter at den var godkendt af et bedømmelsesudvalg. I dag kan alle udgive bøger. Derfor må læseren selv vurdere, ligesom det også gælder med internettet.

Bruden og Brudgommen i lyset af Johs. Åbenbaring. 190 sider.
Illustreret af malerier af Peer Laigaard.
Bogen kan bestilles direkte fra Mona Nielsen (tlf. 5058 5966) for 200 kr.