Bibelsk kunst i Lemvig

Kunstudstillingen ’I Hans Billede’ kan ses på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Der er værker af blandt andre Maja Lisa Engelhardt, Peter Madsen og Ryo Azumi.
Kunstudstillingen ’I Hans Billede’ kan ses på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Der er værker af blandt andre Maja Lisa Engelhardt, Peter Madsen og Ryo Azumi.

I anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum udstilles kunstværker fra de sidste 50 år under temaet ’I Hans Billede’ på Museet for Religiøs Kunst.

Fra den 7. september til den 14. december 2014 kan man i Lemvig se udstillingen ’I Hans Billede’ på Museet for Religiøs Kunst.

I anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum udstilles et udvalg af de bedste bibelillustrationer, som Bibelselskabet har udgivet gennem de sidste 50 år.

I Hans Billede

På udstillingen kan man se værker af Maja Lisa Engelhardt, Esben Hanefeldt, Arne Haugen Sørensen, Bodil Kaalund, tegneserieillustratoren Peter Madsen og den japanske mangategner Ryo Azumi. De har hver især fundet deres egen måde at formidle det kristne budskab på.
I den autoriserede bibel fra 1992 har Bodil Kaalund fundet inspiration fra de nordiske lande. Hendes bibelske landskaber er inspireret af de norske fjelde, Islands varme kilder og den jyske vestkyst.
Arne Haugen Sørensen har genfortalt Kristi lidelseshistorie i bogen ”Den store Passion”. Han bruger stærke, klare, skrigende farver for at beskrive de store dramaer.
Maja Lisa Engelhardt har illustreret en bibel, som udkom for nylig. Hun arbejder med ’lysets flygtige og immaterielle egenskaber for at fremstille det ufremstillelige’.
Med denne tilgang til Gudsbilledet lægger Maja Lisa Engelhardt sig i forlængelse af gotikkens lysmetaforik og barokkens Chiaroscuro. Men det lys, som hun arbejder med, er det danske, som vi finder det ved vore egne fjorde og enge, oplyser Bibelselskabet.