IPSICC

Massoud: ’Er Islams sjette søjle Global Jihad?’

Massoud Fouroozandeh har skrevet flere bøger, bl.a. Global Jihad. Islams sjette søjle.
Massoud Fouroozandeh har skrevet flere bøger, bl.a. Global Jihad. Islams sjette søjle.

Indvandrerpræst Massoud Fouroozandeh holder foredrag i Taastrup den 18. november.

“Elsk muslimerne, men vær kritisk overfor islam” er den kristne præst og tidligere muslim, Massoud Fouroozandehs motto.

I Taastrup Kulturcenter holder han foredraget “Islams sjette søjle – Global Jihad?” om hvordan de aktuelle begivenheder ude i verden også sætter deres spor i Danmark.
Massoud viser ud fra internationale medier og nyheder, at global jihad ikke kun handler om terrorisme, men især om et moderat muslimsk flertal, der forholder sig tavst.

Kultur- og værdikamp

Global jihad viser sig også som en kultur- og værdikamp, hvor muslimske værdier og normer får mere og mere plads i et sekulært samfund.
Bogen af samme navn fastholder en forsonlig tone overfor de muslimer, der ikke bekender sig til den ekstremistiske radikale islamisme. Samtidig opfordrer Massoud til en intern muslimsk gen- eller omfortolkning af de muslimske hellige skrifter.
Foredraget åbner op for spørgsmålet om det globale islamiske verdensherredømme. Det er et ofte fortiet eller fornægtet emne i debatten – men noget, som også sætter sig spor i Danmark.

Fra muslim til kristen

s5_global jihad_fritMassoud Fouroozandeh er født i Teheran, Iran i 1970 og tidligere muslim. Han voksede op i Shahens tid og var 9 år gammel, da Khomeini kom til magten i Iran. Faderen var praktiserende muslim og opfordrede Massoud til at studere Koranen og leve som en trofast muslim. Moderen var religiøst åben og interesseret i blandt andet kristendommen.
I 1986 under krigen mellem Iran og Irak, blev han som 15-årig kaldt ind til aktiv militærtjeneste, men han fandt krigen absurd. Med den ene fod i gips og på to krykker flygtede han gennem de kurdiske bjerge til Tyrkiet og videre til Danmark.
Massoud læste international markedsøkonomi og havde egen virksomhed i fem år, indtil Jesus viste sig for ham i en bemærkelsesværdig drøm og kaldte ham til tjeneste.
I 1997 blev missionsbevægelsen “Mohabat” – eller Church of Love – en realitet, og Massoud har været daglig leder for de farsitalende menigheder i Danmark siden da.
I dag er han ordineret sognepræst i Den Danske Folkekirke og var migrantpræst på landsplan indtil september 2014. Nu er han efter megen debat blevet valgmenighedspræst.
Massoud Fouroozandeh modtog den 7. november 2011 Kristeligt Dagblads Pris 2011 for sin store indsats med at bygge bro mellem Folkekirken og migrantkirker i Danmark.