Tværkulturelt Center 20 år

Birthe Munck-Fairwood fra Tværkulturelt Center overrakte aktivitetsprisen Stjernestunder 2014 til den ugandiskfødte lærer Sarah Agwere fra Brønderslev Kirke.
Birthe Munck-Fairwood fra Tværkulturelt Center overrakte aktivitetsprisen Stjernestunder 2014 til den ugandiskfødte lærer Sarah Agwere fra Brønderslev Kirke.

Forrige weekend var 180 danskere og nydanskere samlet til konference i Aarhus. Brønderslev Kirke modtog årets aktivitetspris, fortæller lederen af Tværkulturelt Center.

Først i november fejrede Tværkulturelt Center sit 20 års jubilæum på en multietnisk konference i Aarhus med temaet ’Fællesskab på tværs i en globaliseret verden’. Folk fra 26 nationer gik i lysprocession under bøn for verdens brændpunkter.

Konferencen var arrangeret af Tværkulturelt Center i samarbejde lokale sogne- og migrantmenigheder, Internationalt Kristent Center Århus, Indre Missions Tværkulturelle Arbejde og Luthersk Mission. Omkring 50 nydanskere var indkvarteret privat hos danske familier i Aarhus.

Fokus på forfulgte

De kristne mindretal og andre nødlidende i Mellemøsten var i fokus ved forbønsgudstjenesten i Gellerup Kirke. Her blev faktaoplysninger sat i perspektiv af personlige livshistorier fra Syrien.
Lørdag talte den afrikanskfødte psykolog Olubumni Robbin-Coker om ensomhed i forbindelse med mange nydanskeres oplevelse af tab af sociale relationer, status og netværk. Men ofte er det kun ganske lidt, der skal til, for at man som nyankommen føler sig set og anerkendt.
Konference-deltagerne delte deres egne erfaringer om, hvordan kirken kan tage imod nye asylansøgere i lokalsamfundet. Weekenden bød på lækkerier fra Mellemøsten og Afrika samt musikindslag af bl.a. burmesiske flygtninge i farvestrålende dragter.

Stjernestunder 2014

Lederen af Tværkulturelt Center, Birthe Munck-Fairwood, overrakte prisen STJERNESTUNDER til Sarah Agwere. Den 34-årige lærer fra Uganda, som er medlem af Brønderslev Kirkes Integrationsudvalg, modtog Tværkulturelt Centers aktivitetspris for sin nøglerolle som igangsætter og inspirator i Brønderslev Kirkes store integrationsarbejde.
Blandt den nordjyske kirkes mange tilbud er internationale gudstjenester, velkomstpakker til nyankomne flygtninge, venskabskontakter, tværkulturelle sommerlejre, en arabisk migrantmenighed og en nystartet farsiklub for iranske flygtninge.