Pakistan: Kristent ægtepar dræbt af islamister i Punjab

Shama Bibi og hendes mand Shehzad blev dræbt af en rasende folkemængde efter anklager om, at de havde revet sider ud af en koran.
Shama Bibi og hendes mand Shehzad blev dræbt af en rasende folkemængde efter anklager om, at de havde revet sider ud af en koran.

Moskéens højtalere befalede muslimer i Punjab provinsen at dræbe et kristent ægtepar, fordi den gravide 28-årige mor til fire skulle have vanæret Koranen.
Shama Bibi, som var gravid i sjette måned, blev banket til døde. Derefter smed folkemængden hendes lig i det murstensbrænderi i Chak 59 Village i Karur distriktet, hvor hun boede og arbejdede. Den 32-årige mand Shehzad var stadig i live, da han blev smidt ned til sin kones lig. Parret efterlader to sønner og to døtre, hvoraf den ældste er syv år, fortæller en slægtning til Morning Star News.
Den 2. november havde Shama fundet nogle af sin afdøde svigerfars amuletter, som han havde brugt til sort magi. Hun brændte dem og smed derefter asken på møddingen. Her fandt en muslimsk kollega nogle papirstumper og anklagede derefter Shamas familie for at have vist foragt for Koranen ved at brænde nogle af siderne.
Distriktets politi har nu arresteret 44 af de omkring 2000 uidentificerede fra folkemængden. Shehzads familie kræver at få sagen undersøgt, selv om de modtager trusler og får tilbudt bestikkelse for at droppe den. Familien mener, at årsagen til drabene var uoverensstemmelser på arbejdspladsen, hvor arbejderne blev underbetalt.
Bodil