Julehumor

Ønskeliste til Jesus

Lille Peter gik til sin mor og krævede at få en ny cykel i julegave. Men hun ville gerne lære ham gode manerer og sagde:
– Ok, Peter, det er ikke jul endnu og vi har ikke råd til alt muligt. Kunne du ikke skrive et brev til Jesus og bede ham om en cykel i stedet for?
Efter et mindre raserianfald blev Peter sendt ind på sit værelse. Her satte han sig omsider ned for at skrive et brev til Jesus:
Kære Jesus,
Jeg har været en god dreng hele året, og nu vil jeg gerne have en ny cykel.
Din ven Peter
Men inderst inde vidste han godt, at Jesus kendte hele sandheden om ham. Så Peter rev brevet i stykker og prøvede igen:boy with list
Kære Jesus,
Jeg har opført mig ok i år og jeg vil gerne have en ny cykel.
Venlig hilsen Peter

Men det var vist heller ikke hele sandheden, så Peter rev det nye brev i stykker og skrev:

Kære Jesus,
Jeg har tænkt over det med at være en god dreng i år. Må jeg godt få en ny cykel?
Peter

Men der var vist stadig noget galt, når han tænkte helt nøje efter. Peter krøllede brevet sammen, smed det i papirkurven og løb udenfor.
I lang tid gik han rundt på gaderne. Han var lidt trist ved tanken om, hvordan han havde opført sig overfor sine forældre og kammeraterne. På et tidspunkt stod han foran den store katolske kirke.
Peter åbnede døren og gik ind.

Han knælede og kiggede rundt uden at ane, hvad han skulle gøre. Til sidst rejste han sig og gik rundt i kirken, mens han så på alle figurerne og julekrybben. Pludselig greb han en af de små figurer og løb ud af kirken. Han styrtede hjem, gemte figuren under sengen og begyndte at skrive igen:

Jesus,
Jeg har overtrådt de fleste af De ti Bud. Jeg har smidt med pairkugler i skolen og ødelagt min søsters Barbie-dukke og mange andre ting. Jeg er desperat. Men jeg har din mor. Hvis du nogensinde vil se hende igen, skal du give mig en ny cykel.
Hilsen
Du ved hvem…