Julens ånd

Michael W. Smith har velsignet vores juletid med et album spækket med kendte julesange og -salmer.thespiritofchristmas

Julen har holdt sit indtog. Foruden juletræ, julehygge og samvær med mine nærmeste er en vigtig del af højtiden for undertegnede at mindes, hvorfor julen er så essentiel for den troende. Helt centralt i dén proces er for mig de kristne julesange og -salmer. Og her rækker Michael W. Smith en hånd frem i form af et nyt julealbum med et overbevisende arrangement af velkendte melodier.

The Spirit Of Christmas rummer en helt særlig varme og samtidig et udvalg af flotte beretninger om højtidens vigtigste begivenheder. Lyrikken tager som udgangspunkt afsæt i højtiden fra det kristne perspektiv og beretter om The Silent Night, hvor Jomfru Maria fødte Guds søn. Der er dog også blevet plads til et par enkelte populære julenumre undervejs, som beskriver julens nutidige elementer med julemand, sne og gaver.

Jeg behøver ikke bruge mange tegn på at beskrive Michael W. Smiths store vokal – jeg kan blot erfare og videreformidle til jer, at den ikke er blevet mere rusten med tiden. På dette album er den kristne sanger gået sammen med en række kendte musikere, og i fællesskab med disse har han skabt en samling af velkendte numre i forskellige genrer. Sammen med blandt andre Carrie Underwood, Jennifer Nettles, Amy Grant, Michael McDonald og U2’s Bono gives de traditionelle julemelodier nyt liv ved at optræde i nye former og genrer.
Christmas Time Is Here er eksempelvis produceret i en herlig jazz-version. Særligt fantastiske er dog gæsteartisterne fra Londons symfoniorkester, som giver albummet en skøn lyd fra start til slut.

Anmeldt af Josefine Høgenhaug Aaen