Anderledes album fra salmeband

AREA - Danske salmer Genre: Salmer Forhandler: Prorex Kr. 149,95
AREA: Danske salmer – Genre: Salmer
Forhandler: Prorex – Kr. 149,95

Salmebandet AERA nyfortolker traditionelle danske salmer. De udgav fornylig, i december 2014, pladen ’AERA – Danske Salmer’. AERA blev dannet i 2009 af Rebekka Mathew, Sabina Mathew, Christian Ehlers og Peter Sandegaard.

Salmerne på udgivelsen er arrangeret minimalistisk og er præget af dogmet om at holde musikken enkel. I AERA er der blot to vokaler, et klaver og en guitar, ikke den typiske bandsammensætning, og derfor fremstår melodierne på de smukke salmer stærke og enkle. Det er tydeligt, at bandet består af talentfulde musikere, som virkeligt forstår at kommunikere et budskab med deres instrument. AERA formår derfor også at udgive en anderledes plade, som er båret af deres gode koncept om at bringe en moderne lyd til de traditionelle salmer.

Det lydunivers, som AERA skaber, efterlader en eftertænksomhed. Sange som ’Jeg så ham som barn med det solrige øje’ og ’Se nu stiger solen af havets skød’ vidner om et grundigt og gennemtænkt arrangement-forløb og flere års sammenspil. Sangene er ofte melankolske, men også særdeles opløftende.
Trods de overbevisende arrangementer er cd’en dog ikke mere, end hvad jeg forestiller mig, én af AERA’s live-koncerter ville være. AERA formår ikke at være nyskabende nok, til at albummet forbliver interessant hele vejen igennem – dog har albummet som helhed været en rigtig god lytte-oplevelse.

Albummet byder på fine sange. Dog savner jeg, at nogle af salmerne træder ud af dogmekonceptet og overrasker med noget uforudsigeligt.
Trods mine tanker omkring dette album er det værd at lytte til. Det bringer atmosfære og nyt liv til gamle salmer og ville være perfekt til at sprede en god stemning i hjemmet.

Anmeldt af Jakob F. J. Wredstrøm