Ny online musiktjeneste med kristen musik

Kunne du tænke dig en streamingtjeneste, som Spotify, men udelukkende med kristne kunstnere? Det er lige præcis hvad ’The Overflow’ tilbyder, som et alternativ til de store musikstreamingtjenester, som vi allerede har. Men er der brug for det?

 

s.22 Ny online øverst overflow
Den nye amerikanske streamingtjeneste lover på forsiden, at den snart kommer ”to your country”.

 

Kender du det der med, at du ikke kan finde kristen musik på Spotify eller WiMP? Det håber grundlæggeren af den nye kristne streamingtjeneste ’The Overflow’.

– Jeg var en ivrig lytter til kristen musik, men det har altid været svært at finde det. Vores mål er at gøre det mindre kompliceret og i stedet sørge for flere muligheder indenfor den kristne musikgenre, forklarer Stephen Relph, som er en af grundlæggerne af det nye kristne alternativ.
’The Overflow’ giver dig lov til at lytte til kristen musik på din mobiltelefon, computer eller tablet uden reklamer.
Der er mulighed for at høre både online og offline, som vi også kender det fra fx Spotify. Men det er altså kun med et udvalg af musik, som har et kristent indhold. Hvordan ’The Overflow’ definerer, hvad der er kristent og ikke, vides ikke.

Dagens andagt fra Lecrae

Men udover musikken, så tilbyder ’The Overflow’ også, at man kan få andagter på tekst og se videoer med nogle af de mest populære kunstnere som Hillsong, Lecrae og King & Country m.fl., siger Relph til Christian Post og uddyber behovet for at blande andagter sammen med musikken:
– Vi ville alle ønske at tro, at vi læser i Bibelen, så snart vi har et ledigt øjeblik, men lad os være realistiske: Sådan er det sandsynligvis ikke. Og musik er en af vores daglige rutiner, og derfor er vi spændte på at se hvad der sker, når disse andagter er tilgængelige på din forside-skærm. Og jeg tror, at for dem, som først og fremmest er abonnenter for musikkens skyld, så vil det være en ny måde at få Guds ord på.

En livsstil

Skeptikere vil måske pege på, at der ikke er brug for en særlig kristen udgave af de populære musiktjenester, for vil det ikke bare være et mere begrænset udvalg end på andre tjenester? Nej, mener Steven Relph, som i stedet håber, at tjenesten både kan opmuntre kristne i troen og gøre det nemmere for nye kristne musikere at blive hørt i et kæmpestort marked, hvor det ofte kun er den ypperste 1%, som bliver hørt:
– Kristen musik er et betydeligt segment i USA, som lige nu ikke bliver mødt tilstrækkeligt. Det er også mere end musik, det er en livsstil, siger Relph og fortsætter:
– Vi er overbeviste om, at vi kan føre kristne musikfans tættere på deres favoritkunstnere og hjælpe dem til at opdage nye kunstnere med vores genrebaserede playlister.

370.000 kristne numre

Ingenting er gratis i denne verden, og prisen er 4.99 dollars pr. måned for tjenesten, som indtil videre kun er tilgængelig i USA.
Man kan dog skrive sig på en venteliste på hjemmesiden for at presse på for at få tjenesten gjort tilgængelig i Danmark.
Der er omkring 370.000 numre tilgængelige på tjenesten, og mon ikke det tal hurtigt vil vokse, når kendskabet til tjenesten vokser?
Men det er ofte set, at kristne laver udgaver af populære tjenester. Fx har ’GodTube’ og ’Faithbook’ forsøgt med begrænset succes, mens kristne tv kanaler længe har eksisteret med stor succes, så kun tiden vil vise, om kristne tager streamingtjenesten til sig og gør det til en succes.
’The Overflow’ app’en har kunnet downloades på App Store og Google Play og selvfølgelig også på hjemmesiden www.theoverflow.com siden den officielle åbning d. 20 januar.